Devětačtyřicetiletý řidič vozidla značky Ford Transit zřejmě nezvládl řízení a před mostem přes řeku Moštěnku najel na betonový obrubník. „Dle zjištěných okolností na místě jel muž v obci směrem na Bystřici pod Hostýnem. Nezvládl řízení vozidla, najel pravým předním kolem na betonový obrubník, částečně pak na chodník a jeho jízdu zastavil až betonový oblouk mostu. Vlivem nárazu se auto převrátilo na střechu,“ informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Řidič vyvázl bez vážnějších zranění, přesto byl převezen do nemocnice. Ještě na místě nehody byla provedena dechová zkouška, ta vyloučila požití alkoholu před jízdou. Převrácená dodávka pohnula s mostem, ten bude muset nyní zkontrolovat statik. „Došlo i k poškození mostu, takže situaci bude řešit i Správa silnic a dálnic,“ informoval krajský mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 400 tisíc korun. „Nehodu vyřešila policie na místě uložením blokové pokuty ve výši tisíc sto korun,“ uzavřela policejní mluvčí.

Hned dvě jednotky profesionálních hasičů musely ve čtvrtek vyjíždět ke kuriózní dopravní nehodě - na dálnici D35 ve směru z Olomouce na Ostravu
Dálnici mezi Lipníkem a Olomoucí zablokoval tank