K nehodě, při níž z autobusu upadlé kolo vrazilo do projíždějícího auta, došlo v sobotu krátce po půl sedmé večer v Přerově – Předmostí před světelnou křižovatkou ve směru od Kokor.

„Během jízdy autobusu odpadlo levé zadní kolo, které následně narazilo do auta Kia Ceed, které jelo z Přerova směrem na Kokory," uvedla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková a dodala, že z šetření vyplynulo, že sedmačtyřicetiletý řidič autobusu před jízdou nezkontroloval jeho technický stav.

Provedená dechová zkouška vyloučila, že by některý z řidičů před jízdou popil alkohol. „Naštěstí se pří incidentu nikdo nezranil. Celková škoda byla vyčíslena na 85 tisíc korun," upřesnila.

Náraz do plotu v Hradčanech

K další nehodě došlo z pátku na sobotu v obci Hradčany. Zatím neznámý řidič nezvládl řízení svého vozidla a poškodil plot jedné z budov.

„Řidič neznámého vozidla dostal smyk na souvislé vrstvě sněhu, která pokrývala vozovku, a poté narazil do plotu. Po nehodě z místa ujel. Škoda v tomto případě byla vyčíslena na 6 tisíc korun," popsala policejní mluvčí.

Bouračka u Černotína

V sobotu došlo i ke třetí nehodě, která se udála krátce před sedmou hodinou ranní v katastru města Hranice.

„Čtyřicetiletá řidička vozidla Ford Tranzit jela od Černotína na Hranice, kde se v levotočivé zatáčce střela se zatím neznámou dodávkou, která vjela částečně do protisměru a jejíž řidič po nehodě ujel směrem na Černotín," dodala Irena Urbánková.

Řidička vyvázla bez zranění. „Dechová zkouška potvrdila, že nepožila alkohol. Hmotná škoda na jejím vozidle byla vyčíslena na 5 tisíc korun," uzavřela.