„S nápadem uspořádat společnou výstavu přišla výtvarnice Anna Sypěnová, která pochází z Přerova. Bylo vidět, že díla všech autorů vznikají z jejich vnitřní potřeby. V Přerově se cítili dobře, protože tu mají své přátele a známé," popsala atmosféru kurátorka výstavy Marta Jandová.

Souborná expozice s názvem Rytmus ticha představuje díla výtvarníků Naděždy Čichovské, Anny Sypěnové a Otakara Hudečka, ale také sochařů Petra Bulavy a Tomáše Měsíčka.

Naděžda Čichovská se věnuje malbě a v poslední době ji zajímá především geometrie, dynamické struktury a tvar, jako měnící se prvek v prostoru.

„Malířku Annu Sypěnovou zase zajímá lidská postava ve vztahu k okolí a okolí, zasahující do postavy," přiblížila Marta Jandová.

Další z autorů Petr Bulava vystudoval sochařství, ale věnuje se i malbě. Vyjadřuje vlastní vnímání okolního světa sochařskými formami a inspirací jsou mu jak přírodní scenérie, tak i městská krajina a jednotlivé artefakty současné civilizace.

Tomáš Měsíček je sochař a řezbář, který tvoří komorní i nadživotní plastiky a skulptury nejen v klasických materiálech jako dřevo, sádra bronz nebo cín, ale používá i lamináty, molitan, silikon, mýdlo a podobně.

Posledním autorem je výtvarník Otakar Hudeček, který pochází z umělecké rodiny – výtvarnému umění se věnoval jeho otec i dědeček.