Restaurace Base camp se ve čtvrtek 23. listopadu večer zaplnila do posledního místečka a fanoušci spisovatelky si mohli vůbec poprvé poslechnout úryvky z nového díla. Části kapitol přečetly tři kmotry literárního dítka - Daniela Novotná, Ingrid Lounová a Edita Hausnerová.

Spisovatelka Lenka Chalupová zasadila svůj příběh do kulis Přerova. Ornitoložka Mariana Černá, hlavní hrdinka příběhu, je majitelkou soukromé záchranné stanice pro ptáky a bydlí poblíž parku Michalov. Nikdo jí neřekne jinak než Ptačí žena.
Vdova má dospělého syna Jonáše a desetiletou dceru Bohdanku, která nezná svého biologického otce. Příběh, jenž se začne před čtenáři postupně rozkrývat, přinese dramatické chvíle i jednu nečekanou smrt.

Kateřinský pyžamový bál v Horní Moštěnici
Lidé se bavili na Kateřinském bále. Tancovali v pyžamech a bylo narváno

Podle Lenky Chalupové není náhoda, že se dcera Ptačí ženy jmenuje právě Bohdanka.

„Pro Bohdanku se její matka nerozhodla jen tak. Volila jméno, které pro ni mělo být odpustek, protože si přála, aby Bůh držel nad jejím dítětem ochrannou ruku. A Bohdanka je významově dar od Boha,“ prozradila autorka.

Román Ptačí žena se na pultech objevil už v říjnu a je v pořadí sedmým autorčiným dílem. Další kniha je téměř hotová. „S vydavatelem jsem domluvená, že mu do jara dodám další rukopis knížky, která by se měla objevit na pultech už za rok před vánočními svátky,“ navnadila čtenáře Lenka Chalupová.

Předešlé autorčiny knihy křtili vždy přerovští muzikanti - ať už to byl Jaroslav Wykrent, Ivan Němeček s kapelou Mothers Follow Chairs, nebo Irena Kanovská.

„Pro Ptačí ženu jsem si vybrala za kmotry své tři kamarádky - Danielu, Ingrid a Editu, s nimiž mě spojuje nejen osobní, ale i profesní život,“ uzavřela spisovatelka. 

Ilustrační foto
Děti z Přerova mohou vyrazit na ozdravné pobyty. Stát jim dá peníze