Koncert pod záštitou náčelníka Generálního štábu AČR proběhne v rámci Mezinárodního dne rodin. Lipník je jedním ze šesti měst v republice, kde tyto koncerty proběhnou.

Mezinárodní den rodin vyhlásila Organizace spojených národů poprvé v roce 1993. Cílem této myšlenky je zdůraznění významu rodiny jako základu společnosti. V tento den by se lidé měli zamyslet nad celosvětovými problémy a také nad tématy týkající se rodin. Patnáctý květen tak slouží vládám celého světa, občanským sdružením, nevládním organizacím, ale i jednotlivcům k projevení podpory rodinám.

„Pásmo koncertů pořádá armáda, při této příležitosti již po sedmé. Mají být poděkováním všem rodinným příslušníkům vojáků, kteří slouží v zahraničních misích, vojenským veteránům, vojákům v činné službě a široké veřejnosti,“ uvedl za pořadatele Richard Rataj. V předchozích letech se na pódiu ukázali mimo jiné takové hvězdy jako Leona Machálková, Bára Basiková, Jiří Korn, Bohuš Matúš nebo sestry Havelkovy. „Letošními sólisty budou Lucie Silkenová, Nelly Řehořová, Bára Basiková, Priester Sisters a Jan Smigmator. Kdo z nich přijede právě do Lipníka, se ale teprve rozhodne,“ prozradil Richard Rataj. Veřejnost pak provede programem Václav Žmolík. Mezi jeho nejznámější tvorbu patří rozhlasový a televizní seriál Po Česku, který vyšel i knižně.