„Na letošní dvaatřicátý ročník se nám podařilo sehnat zahraniční hosty, jejichž vystoupení mají v České republice premiéru. Vůbec poprvé u nás bude koncertovat například australská pianistka a zpěvačka Sarah Mc Kenzie, která bude jednou z hvězd pátečního večera," uvedl ředitel Československého jazzového festivalu v Přerově Rudolf Neuls.

Požadavky Američanů? Jen sprcha

První festivalový den se mohou posluchači těšit na česko-slovenský band Ondřej Ruml & Matej Benko.

Jejich hudba potěší především milovníky starých časů a písniček Jaroslava Ježka.

„Koncert bude vzpomínkou na Ježkovy skladby, které zazní v nových úpravách. Ondřej Ruml vystoupí i na tradičním koncertě pro středoškoláky, který se koná v pátek v 11 hodin dopoledne," upřesnil.

Hlavním tahákem čtvrtečního večera bude americká kapela, která si říká Snarky Puppy.

„Potěšilo nás, že dal tento band Přerovu přednost před jinými městy v České republice. Své turné začínají ve Varšavě a po koncertě míří hned do Bratislavy. Přijedou vlastním autobusem a mají jen požadavek se někde vysprchovat," zmínil Rudolf Neuls.

Skupinu tvoří mladí muzikanti a pro přerovské publikum bude její koncert určitě zpestřením. Právě o toto vystoupení je také mezi posluchači největší zájem.

Zdroj: Youtube

Vzpomínka na Milese Davise

Páteční pořad Sága rodu SHQ je vzpomínkou na českého jazzmana Karla Velebného a na podiu se sejdou hudebníci, kteří s ním v minulosti hrávali.

„Je skvělé, že se dali dohromady, protože někteří z nich už oslaví sedmdesáté nebo pětasedmdesáté narozeniny," řekl.

Po českých jazzmanech vystoupí australská pianistka a zpěvačka Sarah Mc Kenzie a na závěr pátečního večera se mohou posluchači těšit na americký band Ron Carter Foursight.

„Tuto kapelu dal dohromady skvělý basista Ron Carter a koncert bude vzpomínkou na Milese Davise," doplnil Rudolf Neuls.

Úvod posledního festivalového večera bude patřit slovensko-české skupině Michal Motýl' Tentet a o důstojnou tečku za nabitým třídenním programem se postará letošní hlavní hvězda – americká skupina Fourplay, již tvoří čtveřice špičkových světových jazzmanů.

Zdroj: Youtube