S malým zpožděním se jako předkapela kolem půl deváté zhostila pódia hranická ska úderka Gentlemen's club. Po několika zahřívacích písních se sál rozproudil a prostor před podiem zaplnily desítky tančících. Kapela zahrála většinu písní ze svého repertoáru, po nichž vždy sklidila zasloužený potlesk.

Rychlejší songy střídaly ty pomalější, celá formace působila skvěle sladěným dojmem a v každé písni rozdávala úsměvy. Po dobré hodině hraní následoval odchod do šaten, který však netrval dlouho. Divákům se dostalo přídavku, po němž už Gentleman's club přenechali místo na podiu hlavním hvězdám večera.

Po nutné technické pauze už před rozparáděným sálem stála hranická formace H-Band, která svůj jazzový repertoár doplňuje také písněmi jazzrokovými nebo swingovými. Atmosféra navozená předskokany se ještě více rozjařila.

Před podiem se téměř nedalo hnout, návštěvníci pohybem oslavovali hru H-Bandu, vyladěnou k dokonalosti patnácti lety koncertování. Z kapaly čišela radost, členové tu a tam přišli zahrát i přímo do kotle, který se rozrostl na plochu téměř celého sálu. Skalní fanoušci, i ti, kteří se přišli podívat spíše na předkapelu, byli nadmíru spokojeni.

„Chtěla jsem po Gentleman's club odejít, ale zůstala jsem a nelitovala, skvěle se tančilo," svěřila se osmnáctiletá Kateřina z Hranic.

„My jsme s kámošema přišli spíše na skáčko, jazz nás tolik nebere, tak teď koukáme na Davis cup," svěřila se skupinka mladých návštěvníků, kteří se shromáždili před plazmovou obrazovkou u vchodu. Koncert obou kapel byl co se hudby i návštěvnosti týče lahůdkou na hranické kulturní scéně. (vrb)

Vít Vrbka