Výstavu jejich snímků, které jsou součástí cyklu Ženy v proměnách, mohou zhlédnout návštěvníci kavárny Echo caffé v Kratochvílově ulici v Přerově.

„Mám ráda přirozené fotografie, což ale vyžaduje delší čas na zpracování. S lidmi se musím potkávat déle, aby mě přestali vnímat jako cizí element a začali se chovat tak, jak je pro ně přirozené," vysvětluje fotografka Zuzana Bobovníková.

Zdi přerovské kavárny zdobí fotografie její babičky.

„Úplně nejjednodušší, ale zároveň nejtěžší je zachytit objektivem vlastní rodinu. Babička se nejdříve vůbec nechtěla fotit, když pak ale fotografie viděla, tak byla ráda a líbily se jí," dodává.

Dynamické a moderní jsou snímky přerovské autorky Ivety Juchelkové, která si libuje v netradičním prostředí a kontrastech.

„Líbí se mi zakomponovat lidské tělo do technického prvku. Tyto fotografie třeba vznikaly ve starém sile," popisuje.

Velkoformátové fotografie jsou součástí připravovaného cyklu s názvem Ženy v proměnách.

„Každou fotografii bychom chtěly dotvořit příběhem člověka, který je na ní zachycen. Tak, aby vznikla jedna ucelená výpověď," doplňuje.

Prostory stylové kavárny jsou podle obou autorek pro pořádání výstavy ideální.

„V dnešní době mají lidé čím dál méně času, takže spíše než do galerie zajdou do kavárny. Lidé, kteří fotografie na stěnách uvidí, mají čas o nich přemýšlet," uzavírá Iveta Juchelková.