David Kostelecký
46 let, sportovní střelec, držitel dvou olympijských medailí, Brno
David Kostelecký, 46 let, sportovní střelec a olympionik, Brno.Zdroj: Deník
Velmi rád chodím do restaurace U Kašny v Rajhradě. Žertem říkám, že je to nejlepší restaurace v Brně. Je tam super kuchyně, výborný kuchař a kvalitní jídlo. Máme takovou tradici, že když jedeme na nějaké větší závody, tak se tam s kolegou Jirkou Liptákem zastavujeme a dáváme si pečená žebírka. Pak se nám na závodech daří. Také mohu doporučit tamní vynikající rybí speciality.
Laďa Kerndl
77 let, jazzový a swingový zpěvák, Žernovník
Jazzman Laďa Kerndl.Zdroj: Milada Kerndlová
Do restaurací chodím velmi málo. Ale když už ano, což je většinou tehdy, když mám návštěvu přátel ze zahraničí, jdeme do hotelu Sladovna v Černé Hoře. Je to dva kilometry od mého domova, je tam velmi příjemné prostředí a milá obsluha. Většinou si objednáme jako předkrm kachní paštiku s cibulovou marmeládou, vynikající svíčkovou na smetaně s brusinkami a s karlovarským knedlíkem a pak luxusní dezert pošírovanou hrušku v červeném víně a karamelu. Vřele doporučuji.
Danuše Nerudová
43 let, ekonomka a vysokoškolská pedagožka, v letech 2018 až 2022 rektorka Mendelovy univerzity, Brno
Danuše NerudováZdroj: Deník/Martin Divíšek
Mám dva oblíbené podniky v Brně, kde si vždycky pochutnám. Když si chci dát oběd v restauraci, zamířím do bistra Soul, kde si ráda dávám fish and chips a nakládaný gravlax z lososa. Pokud vyrazíme na večeři s manželem, chodíme do restaurace Element. Tam mi moc chutná hráškový krém a kachna s řepou.
Jiří Michenka
49 let, průvodce a horský vůdce, Hodonín
Jiří Michenka.Zdroj: Deník
Nejraději zajdu na nějakou horskou chatu, protože tam vaří regionální speciality. Domácí kuchyně v přírodě a krásné krajině přeci chutná nejlépe.
Jiří Míšenský
70 let, taneční instruktor, Blansko
Jiří Míšenský.Zdroj: archiv Jiřího Míšenského
Nejraději chodím do restaurace u Filků v Dolní Lhotě. Vysoká kvalita jídla, velký výběr a slušné ceny. Perfektní organizace servisu. Doplňkový prodej uzeného.
Antonín Vojtek
88 let, malíř, Břeclav
Antonín Vojtek.Zdroj: Deník
Do restaurací jsem chodil v čase mého mládí. Dnes po osmdesátce jsem byl spokojen s úrovní hotelu Imos v Břeclavi, který ale zanikl. V posledních létech se však spoléhám na to nejlepší co mohu mít, a to na obědy a gastronomickou péči mé ženy Jitky.