Díky požadavku a iniciativě postižených klubů Přerova, Vsetína a Havířova projedná Výkonný výbor požadavek na zrušení svého původního rozhodnutí ze 14. února.

Vedení ČSLH tak učiní na základě jednání ze 7. března, kterého se zúčastnili zástupci vedení jednotlivých klubů i města Havířova a Vsetína.

„Ze strany klubů zazníval nejčastěji argument toho, že Extraliga juniorů má pro sezonu 2018/19 stanovena jasná pravidla jakým herním řádem a způsobem se soutěž odehraje a za jakých podmínek se ze soutěže sestupuje či postupuje. Změna herního řádu během rozběhnuté soutěže je pro kluby nepřijatelná,“ píše se v tiskové zprávě HC Zubr Přerov.

Z úst zástupců vedení měst Havířova a Vsetína zazněl silný argument poukazující na významný podíl veřejných financí a dotací do mládežnického sportu a ledního hokeje v obou městech. Podobné je to pochopitelně také v Přerově.

„Do jednání se svazem jsme šli s jasným cílem – aby své rozhodnutí ze 14. února přehodnotil. Z naší strany jsme nabídli alternativní řešení. Věřím, že Extraligu juniorů budeme hrát i v příští sezoně. Po třech a půl hodinách intenzivního jednání musím říct, že jsme odcházeli s pozitivním pocitem,“ uvedl Vladimír Kočara, sportovní manažer mládeže HC Zubr Přerov.

Vladimír Kočara
Svaz rozhodl: junioři Zubrů extraligu neudrží. Facka, zlobí se Kočara
Dopravní situace na křižovatce Velká Dlážka - Polní v Přerově
VIDEO: Začátek uzavírky Polní: kolaps se nekonal, provoz byl skoro sváteční