Pokračuje také Jiří Sklenář, jemuž připadne funkce trenéra brankářů a videotrenéra. Překvapením je však jméno asistenta hlavního kouče. Tím bude bývalá opora defenzivy Zubrů Jakub Grof.

„Pokračování Vladimíra Kočary byla pro nás priorita. Chtěli jsme, aby zůstal v nějaké pozici také u A-týmu a nakonec se nám to i díky skvělé spolupráci všech trenérů u mládeže podařilo,“ uvedl sportovní manažer klubu Pavel Hanák.

Není se čemu divit. Vladimír Kočara s Jiřím Sklenářem výrazně oživili přerovský A-tým, dovedli jej do play-off a v základní části k bodům ve čtrnácti z posledních sedmnácti kol.

Pavel Haná na přerovské lavičce (vpravo)
Manažer Zubrů Hanák o čtvrtfinále, změně trenérů i obměně kádru

„GROFÁK“ SE VRACÍ MIMO LED

Zdaleka ne tolik očekávaný je návrat Jakuba Grofa. Bývalý ofenzivní obránce v Přerově působil i pod Vladimírem Kočarou v sezoně 2015/2016. V dalším ročníku jej však potkalo zranění, odešel do Německa, odkud zamířil do polského Jastrzebie. Uplynulá sezona pro něj byla hráčsky tou poslední.

„Kuba od nás obdržel nabídku na práci v klubu. Rozhodl se ji vyslyšet a ukončil aktivní kariéru. Bude působit jako asistent Vladimíra Kočary u áčka a část práce bude mít i u mládeže,“ přiblížil Pavel Hanák.

Juniorský mistr světa z roku 2001 a vítěz extraligy s Karlovými Vary v sezoně 2008/2009 si v Přerově pamatují především pro jeho vynikající střelu. Už nyní se Jakub Grof zapojil do tvorby kádru pro příští prvoligový ročník.

„Má obrovské hráčské zkušenosti, je to velmi známé hokejové jméno a navíc náš klub dobře zná ze svého působení, takže nejde do cizího prostředí. Věříme, že pro klub i pro fanoušky je to super zpráva,“ dodal závěrem Pavel Hanák.

Zubří kotel. Ilustrační foto
Zubři po sezoně dostali vysokou pokutu. Zaplatili ji fanoušci