Zubři si v domácím prostředí brousí Zuby na Kladno, které na konci září na jeho ledě porazili po samostatných nájezdech 4:3.

Sobotní hokejové menu v MEO Aréně opět nabídne lahůdku navíc. Přerovští hokejisté totiž oficiálně odstartují třetí ročník populárního a hlavně prospěšného Movemberu.

Zubři si tak opět nechají narůst knírky, v sobotu navíc fanoušci budou mít přímo na zimním stadionu možnost nechat si vousy upravit od profesionálů.

Gregor Koblar
Gregor Koblar u Zubrů končí. Nebyl přínosem, zní z vedení

Výtěžek charitativní akce půjde opět na konto světoznámé nadace, která bojuje s mužskými onemocněními, jako je rakovina prostaty či varlat.

„V mém okolí už jsem se s tímto onemocněním setkal a vím, že léčba rakoviny není jednoduchá. Pokud člověk chce mít plnohodnotný život, tak musí dodržovat nějakou životosprávu a chodit na preventivní prohlídky vnitřních orgánů. Zejména u nás sportovců je to důležité, pokud chceme podávat ty nejlepší výkony,“ uvedl útočník Zubrů Milan Procházka.

Ten nenastoupil do posledního utkání Přerova v Karlových Varech a těžko říct, zdali se zkušený forvard do soboty dá do kupy.

Hokejisté HC Energie (v zeleném) hostili přerovské Zubry.
Zubři na lídra nestačili. Karlovy Vary si pomohly v přesilovkách

Přerov? Plno fanoušků, nepříjemný soupeř

Jisté je, že Zubry čeká boj s jedním z nejlepších celků soutěže. Kladno doma prohrálo pouze jednou, právě s Přerovany. Na ledě soupeřů se však Rytířům tolik nedaří. Úspěšní jsou přesně z padesáti procent.

Kladenští dobře vědí, že na Moravě je nečeká nic jednoduchého.

„Přerov je hodně nepříjemný soupeř, hlavně doma, což o něm každý ví. Chodí tam plno fanoušků, kteří je podpoří. Určitě hrají doma jinak než venku,“ uvědomuje si nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec Rytířů David Tůma.

Trenéři Miloslav Hořava a Pavel Patera se dále opírají také o zkušeného útočníka Jana Kloze či obránce Davida Šticha, Petra Hořavu nebo Petra Štindla. Brankářskou jedničkou většiny utkání byl Lukáš Cikánek.

Kdo bude krýt zubří klec je tradiční hádankou, nejpravděpodobnější se jeví varianta s Jurajem Šimbochem, přestože výhru na Kladně vychytal Lukáš Klimeš. Tuto i další tajenky rozluští až úvodní buly, které je na programu v 17 hodin.