Samotný zápas byl prestižní pro dnes již hostujícího gólmana Tihláře, který právě v Přerově prožil svá úspěšná léta. Byl to právě on, který v řadě momentů Porubu svými zákroky podržel. Po deseti minutách však kapituloval, když na něj vyzrál Ditrich. Jednobrankovým rozdílem také skončila první třetina.

Prostřední dějství Zubrům nevyšlo. Trenér Sedlák navíc musel oželet beka Osinu, který utrpěl po srážce s protihráčem zranění kolena a utkání pro něj předčasně skončilo. Nabídnutou početní výhodu Přerované nejen nezužitkovali, ale navíc následně z brejku inkasovali. Za dalších deset minut poslal hosty do vedení Seidler.

Trápení domácích pokračovalo, řada slibných příležitostí končila buď v hradbě bránících těl nebo na chráničích pohotového Tihláře. Gólová radost přišla až v závěru, kdy povedenou střelou pod víko rozproudil zaraženou atmosféru Sakrajda. Po brance to vypadalo, že by se modrožlutá družina nadechovala k obratu, ale k nelibosti diváků dostal puk za Sklenářova záda Buček a body tak nakonec připadly na konto Poruby.

„Byl to jednoznačně náš nejhorší výkon v sezoně. V Brně jsme také prohráli, ale náš výkon byl zcela odlišný. Netušíme, co se stalo. Chyběl nám zcela pohyb, hráli jsme bez kontaktu, a to opravdu nejde. Vyhrát jsme si rozhodně nezasloužili," zhodnotil vystoupení svých svěřenců Lubomír Václavíček, asistent trenéra Přerova. „Sami hráči musí cítit, že to byl opravdu špatný výkon. Ve středu proti Hodonínu musíme na ledě tvrdě pracovat a udělat všechno proto, abychom zvítězili," dodal.

Slezané mohli být spokojeni. „Od druhé třetiny jsme se už vrátili k naší hře s dobrým bruslením a myslím si, že jsme byli lepší než domácí a nakonec také zaslouženě zvítězili," zmínil Roman Kotala, asistent kouče Tomáše Sršně.

HC ZUBR Přerov – HC RT TORAX Poruba 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Ditrich, 56. Sakrajda (Brančík, Ditrich) – 25. Chaloupka (Buček), 35. Seidler (Wolf), 58. Buček (Vaněk, Pavlačka).

Rozhodčí: Obadal – Matěj, Velinský. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváků: 1134.

HC ZUBR Přerov: Sklenář – Pala, Faltýnek, Vlček, Tomeček, Kudělka, Osina – D. Šťastný, Sedlák, Blinka – Brančík, Haloda, Ministr – Goiš, Kundrátek, Ditrich – Sakrajda, Kolář. Trenér: Pavel Sedlák.

HC RT TORAX Poruba: Tihlář – Wolf, Šindelář, Javín, Prokop, Slavík, Peslar, Videlka, Krayzel, Vaněk, Vrána, Seidler, Buček, Chaloupka, Pavlačka, Zachar, Zuber, Piják, Rosypka. Trenér: Tomáš Sršeň.