Třinec jej na Hanou poslal na celoroční hostování. Stává se tak více než adekvátní náhradou za zkušeného Luboše Horčičku, který u týmu pokračovat nebude.

V sezoně 2015/2016 Šimboch v dresu nováčka z Přerova zářil, dlouho byl na čele brankářských statistik, připsal si první starty v extralize a hlavně se stal velkým oblíbencem fanoušků Zubrů.

O to víc v minulém ročníku mrzelo, když zamířil na třineckou farmu do Frýdku-Místku. Letos je ale všechno jinak.

Tomáš Sýkora.
Srdce Zubrů pokračuje. Tomáš Sýkora podepsal na další rok

„Rozhodoval jsem se o své budoucnosti a věřím, že jsem si vybral správně. Co se týče Přerova, tak zázemí, kabina, tým, lidé okolo hokeje a fanoušci – to jsou věci, na které jsem vždy moc rád vzpomínal a v mém rozhodování byly podstatné,“ prozradil pětadvacetiletý Slovák.

Rodák z Nitry je odchovancem tamního hokeje. V roce 2012 odchytal pět zápasů za slovenskou reprezentaci na juniorském mistrovství světa v kanadské Albertě.

Asi zatím tu nejlepší sezonu však zažil právě v Přerově.

„Pamatuji si plné tribuny skvělých fanoušků, takže věřím, že se to bude opakovat, a ta jejich podpora bude v podobném duchu. Když fanoušci tým ženou dopředu, tak o to lehčeji se nám hraje. Moc se na zápasy těším,“ usmíval se Juraj Šimboch.

Jiří Goiš
Oblíbený „Goišák“ je dalším jménem zubří soupisky

Soupiska Zubrů se pomalu ale jistě začíná plnit zajímavými jmény. Pro nový ročník tak nejspíš klub zůstane minimálně u stejných cílů jako doposud, tedy postoupit do play-off. Stejně to vidí i talentovaný gólman.

„Řeknu to směle. Chtěl bych pomoct k tomu, aby Přerov minimálně zopakoval účast ve čtvrtfinále a nejlépe, kdyby už ho do třetice prolomil a šel ještě o kousek dál. Všichni by si to tady zasloužili,“ přál by si Šimboch. Vše je možné, s dobrým brankářem za zády o to více.

SPORTOVNÍ MANAŽER PAVEL HANÁK O JURAJI ŠIMBOCHOVI:„Je skvělé, že se nám Juraje podařilo angažovat. Při svém minulém působení tady zanechal velmi dobrý dojem a byl velkým oblíbencem fanoušků. Věříme, že bude velkou posilou a naváže na své výborné výkony. Jsem rád, že se nám podařilo dohodnout na podmínkách smlouvy, kterou jsme podepsali na rok. V rámci spolupráce se Zlínem jsme se zároveň dohodli na jeho střídavých startech do extraligy.“

JURAJ ŠIMBOCH

Narozen: 30. ledna 1992 v Nitře (25 let)
Výška: 182 cm
Váha: 89 kg
Pozice: brankář
Lapačka: levá
Mládežnické kluby: Nitra, Orange U20, Třinec U20
Seniorské kluby: Třinec, Beroun, Prostějov, Přerov, Frýdek-Místek