Na prvním tréninku bylo přítomno šestnáct především kmenových hráčů, kteří si vyslechli harmonogram letní přípravy.

„V pondělí hřiště a atletická dráha ZŠ Svisle, v úterý novinka FitBike ve Fitness AVE Přerov, středa tělocvična SŠ Technické, ve čtvrtek dopoledne FitBike, odpoledne hřiště a atletická dráha a v pátek posilovna na zimním stadionu," seznámil hráče s náplní práce hlavní kouč Pavel Sedlák.

V minulých sezonách se osvědčila i přátelská fotbalové utkání s týmy z nedalekého okolí a od této tradice nebude upuštěno ani letos. Letní dril by měl být navíc zpestřen i dalším sportovním programem.

Suchou přípravu zahájili především domácí hráči – brankáři Radek Tihlář, Jiří Sklenář a Petr Okáč, obránci Daniel Faltýnek, Radomír Pala, Tomáš Vlček, Jakub Ferenc, Jaroslav Tomeček a útočníci Marek Kundrátek, Jan Kolář, Marek Ditrich, Daniel Kocan, Petr Vaněk, David Šťastný, Jan Loupal a Matěj Málek.

Vedení HC ZUBR Přerov se už dříve rozhodlo, že je potřeba tým omladit. Bez zkušených borců to ale určitě nepůjde, proto by se v následujících dnech měli k týmu připojit ještě další hráči.

„S ostatními průběžně vedeme jednání o jejich působení v našem týmu. Jde o Zdeňka Sedláka, Richarda Brančíka, Pavla Hanáka, Jana Kolaříka a Františka Pospíšila," uvedl pro www.hokejprerov.cz sportovní manažer a hlavní kouč Zubrů Pavel Sedlák.

Jasno není ani kolem Martina Kotáska, který se zotavuje po operaci kolene. V tréninku zatím nejsou ani Vojtěch Sklenář a Lukáš Menšík, jimž v tom brání školní, respektive pracovní povinnosti.

V Olomouci začali letní přípravu Matěj Blinka s Viktorem Coufalem, Petr Sakrajda se vrátil do Uherského Hradiště a Jan Krajíček si podle informací z klubu hledá zahraniční angažmá. Jednání s ním však mají ještě proběhnout.

„Doufám, že se nám podaří udržet zkušené hráče tvořící osu týmu a pak to doplnit perspektivním mládím," věří Lubomír Václavíček, asistent trenéra Sedláka.

Kočara studuje na trenéra

Jediný, kdo oficiálně ukončil aktivní kariéru, je Vladimír Kočara.

„Už loni v průběhu sezony jsem zvažoval konec. Důvodů je samozřejmě víc. Tím hlavním je určitě zdraví, protože jsem měl poslední roky problémy se zády. Už tak nějak od ledna jsem věděl, že je to má poslední sezona. Závěr jsem si proto snažil užívat a je jen škoda, že jsme vypadli v semifinále, protože tým měl rozhodně na víc," pověděl hráč s číslem 21.

A co bude nyní jeho náplní práce?

„Už asi deset let jsem trenérem a teď bych se tomu chtěl věnovat naplno. Přihlásil jsem se v Olomouci na studium nejvyšší licence A, od nové sezony povedu přerovský tým mladšího dorostu a chtěl bych se zapojit i do trénování těch nejmenších, tedy čtvrté, třetí, druhé a první třídy," má jasno Vladimír Kočara, který bude na zápasy Zubrů chodit už jen v pozici diváka.

V plné přípravě jsou kromě áčka také další mládežnické týmy HC ZUBR Přerov. Nejdál jsou starší dorostenci Aleše Verlíka a Petra Školouda, na něž čeká těžká extraligová sezona. Ve stejný den, kdy Zubrům započal letní dril, začali makat i junioři pod vedením Petra Dočkala a ve středu se do toho obuli i mladší dorostenci nově pod taktovkou Vladimíra Kočary, jenž pomáhá také in-line hokejistům IHC Night Birds Přerov coby hrající trenér.