Oficiálně začal kádr čítající devatenáct hráčů s drilem už 2. května, až od tohoto týdne se však začalo opravdu naplno. „V prvním týdnu to bylo takové seznamovací, pilovali jsme hlavně techniku," prozradil obránce Jakub Ferenc.

Spolu se spoluhráči nyní začali pracovat na takzvané střednědobé vytrvalosti.

„Od pondělka přecházíme na třítýdenní blok, v němž se zaměříme na posilování, výbušnost i stabilitu a přidáme také běhání. Následovat pak bude asi pětidenní pauza a poté další tři týdny, které věnujeme krátkodobé vytrvalosti. Schéma tréninků zůstane podobné, ale intervaly budeme zkracovat, takže všechno bude mít mnohem větší intenzitu," popsal kondiční kouč Tomiga.

V posilovně i v parku

Příprava na suchu by měla vyvrcholit na přelomu června a července, kromě posilovny kickboxerů KBC Přerov můžete na Zubry narazit i v městském parku Michalov.

„Ke konci června půjdeme na dva týdny do rychlosti. Kluci budou tahat saně, poběží sprinty a v červenci budou mít dva až tři týdny volno. Jsme ale s hlavním trenérem domluveni, že kdo se bude chtít udržet v tempu, tak může se mnou už od 11. července trénovat individuálně," řekl Tomáš Tomiga.

Tvrdá dřina bude proložena i zábavou a relaxačními záležitostmi, jako jsou bazén či tenis. Na ledovou plochu by se přerovští hokejisté měli vydat v pondělí 18. července.

Mezi hráči, kteří se již nyní do přípravy zapojili, nechybí matador Karel Plášek, jehož příchod do klubu by měl být na spadnutí. Vrátit by se měl i Roman Pšurný. S týmem naopak zatím netrénují mladíci z Komety Brno, kteří by měli naskočit až na led.

Složení týmu na začátku letní přípravy

Brankáři: Jiří Slovák, Jakub Grigárek.

Obránci: Jakub Grof, Jakub Ferenc, Lukáš Chmelíř, Martin Novotný, Radomír Pala, Jiří Běhal, Mikuláš Zbořil.

Útočníci: Tomáš Sýkora, Marek Sikora, Milan Procházka, Jiří Goiš, Michal Popelka, Lubomír Kovařík, Karel Plášek, Matěj Blinka, Šimon Kratochvíl, Petr Školoud.