DAŘILO SE ZKOUŠENÝM HRÁČŮM

V domácím utkání přivítali Frýdek-Místek a úvodní střetnutí využili hlavně k tomu, aby poprvé otestovali řadu zkoušených hráčů. A některým z nich se dařilo znamenitě. O výhře 3:1 rozhodli právě ti, kteří se u Zubrů perou o smlouvu.

Hanácký celek rozhodl už v první části, a to v rozmezí devíti minut. Nejprve hostujícího brankáře Raszku pokořil Hajšman, následně v dlouhé přesilovce Štefka a v 15. minutě také Jaroslav Dvořák. Společně se Zubry se třikrát zaradovalo i pět stovek fanoušků, jak uvádí web přerovského hokejového klubu.

Hokejisté Přerova. Ilustrační foto
Hokejisté Přerova začínají zápasovou přípravu. V omezeném režimu i s diváky

„Měli jsme výborný vstup do utkání. Byli jsme ukáznění, první třetina byla z naší strany velice slušná,“ těší hlavního trenéra Zubrů Vladimíra Kočaru, který hovořil pro klubový web.

Ve druhé třetině rozjetý Přerov trochu zpomalil.

„Druhá část patřila pro změnu Frýdku, tahali jsme tam nohy z medu. Třetí třetinu jsme zase odehráli, jak jsme si řekli. Vyzdvihl bych oba gólmany, chytali výborně. Hlavně jsme ale rádi, že jsme si mohli po delší době zahrát zápas. Strašně nás to bavilo,“ usmíval se Kočara.

Hostující celek se radoval jen jednou. Čisté konto, o které se mohli podělit Postava s Kubíkem, zrušil svou trefou v 56. minutě útočník Rysů Michal Matiaško.

HOSTUJÍCÍHO KOUČE ZKLAMAL PŘÍSTUP

Víc toho ale Frýdek-Místek nestihl, což samozřejmě nemohlo těšit trenéra Vlastimila Wojnara.

„Čekali jsme daleko lepší přístup. Hlavně v první třetině, ta se nám vyloženě nepovedla,“ uvedl k prvním dvaceti minutám, po nichž Rysi ztráceli tři branky.

„Dopustili jsme se velké spousty faulů, které v podstatě rozhodly o výsledku. Jedenáct minut v oslabení a dva inkasované góly… Po dvaceti minutách jsme prohrávali 0:3 a bylo v podstatě hotovo,“ uvědomoval si Wojnar.

„Druhá část byla v naší režii, trefili jsme dvě tyčky, ale bohužel nám to tam nepadlo. V poslední třetině jsme skóre zkorigovali, ovšem víc jsme už nestihli,“ konstatoval frýdecko-místecký kouč, který ještě nevyužil služeb čerstvé a hlavně zvučné útočné posily Ondreje Šedivého.

S OPORAMI NA TŘINEC?

Jak už bylo zmíněno, ani Zubři nevyjeli do zápasu v nejsilnější sestavě. Opory by měly ale dostat prostor už v úterý. Přerov totiž míří na led Třince, kde si zahraje svůj první zápas letního Generali Česká Cupu, který hraje jako jeden ze dvou účastníků Chance ligy – druhým celkem je Kladno, které v minulé sezoně z extraligy sestoupilo.

Zápas v třinecké Werk Aréně začíná v 17 hodin.