„Radek s námi trénoval již týden, ale chtěli jsme, ať se nic neuspěchá a vrátil se na toto utkání. Ty jeho zkušenosti byly určitě znát, jsme rádi, že se vrátil a může nám pomoci i v dalších zápasech," řekl asistent trenéra Dočkala Daniel Faltýnek.

Už v 6. minutě tvrdou střelou otevřel skóre Petr Sakrajda, díky němuž se hosté dostali do vedení. Nic zajímavého se v úvodní části hry už nedělo, Přerov šel do kabin s jednogólovým náskokem.

„Nečekal nás jednoduchý zápas, Opava samozřejmě chtěla doma vyhrát a sérii srovnat. Myslím, že začátek jsme měli výborný, dali jsme gól, který nám hodně pomohl," poznamenal Faltýnek.

Skvělý vstup do třetiny napodobili Zubři i ve druhé periodě. Šťastný našel ve 22. minutě Sedláka, který poslal puk za záda gólmana Opavy Šafránka. Utkání poprvé začalo vypadat jako jednoznačná záležitost ve 27. minutě. Michal Popelka totiž zužitkoval další Šťastného asistenci – 3:0.

Slezané dokázali za necelých pět minut snížit díky Kyselovi.

Okamžitou odpověď ovšem vykouzlil navrátilec do sestavy Procházka, který vrátil Přerovu tříbrankové vedení. Ještě lépe bylo Zubrům na konci 33. minuty. Kdo jiný než jejich nejlepší střelec Vlastimil Dostálek překonal Šafránka popáté. Ten samý hráč mohl o chvilku později rozhodnout, v samostatném úniku však na 6:1 zvýšit nedokázal.

Tři góly Opavy a náročný závěr

Opava se poté nadechla k heroickému návratu do hry. Ve 37. minutě nejprve snížil na 2:5 Polok. Dvě sekundy před koncem druhé třetiny překonal Martina Vojtka i Mosler. Závěrečná část hry tak slibovala zajímavou podívanou.

Opava navíc v poslední třetine dokázala ve 48. minutě snížit na rozdíl jediné branky. Polok podruhé v utkání překonal Vojtka. V následném dramatu mohl rozhodnout Popelka, ale nedal. Slezan měl pak i možnost přesilovky, obrana Zubrů však vydržela. Při závěrečné power-play tak pečetil vítězství hostů veterán Sedlák – 6:4.

„Druhý gól v úvodu druhé třetiny byl důležitý, dostali jsme se pak až na skóre 5:1. Potom jsme se sami srazili kvůli faulům. Domácí díky tomu snížili, a šli do tlaku. Ale myslím, že jsme se s tím nakonec poprali dobře. Bylo to těžké utkání, které jsme si museli ubojovat," pověděl asistent trenéra Petra Dočkala.

Přerov tak sérii bude chtít rozhodnout už v neděli od 17 hodin na domácím ledě. V souběžně hraném klání porazil Vsetín podruhé Porubu, finálová dvojice se tak pomalu začíná rýsovat.

HC Slezan Opava – HC ZUBR Přerov 4:6 (0:1, 3:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 32. Kysela (Vítek, Měch), 37. Polok (Wolf, Baďura), 40. Mosler (Měch, Tichý), 48. Polok (Černý L.) – 6. Sakrajda (Kolář, Procházka), 22. Sedlák (D. Šťastný, Pala), 27. Popelka (D. Šťastný, Sedlák), 32. Procházka (Kolář), 33. Dostálek (Kudělka, Polák), 60. Sedlák (Polák). Rozhodčí: Fiala, Vaněk – Ganger, Konvička. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 34:35. Diváci: 2482.

Opava: Šafránek – Pavelek, Kysela, Tůma, Tichý, Mosler – Kocián, Měch, Vítek – Wolf, Chalupa, Baďura – L. Černý, Polok, Herman – Rousek, Vaněk, Hlista. Trenér: Karel Suchánek.

Přerov: Vojtek – Pala, Osina, Kudělka, Polák, Vlček, Janota, Zbořil, Andrýsek – Goiš, Sedlák, D. Šťastný – Popelka, Šebek, Dostálek – Kolář, Procházka, Sakrajda – Málek, M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl. Trenér: Petr Dočkal.