Exkurze v „Pivovaru dvacetiletí“ (titul, který Zubr obdržel na nedávné soutěži Zlatý pohár Pivex, pozn. red.) a následného občerstvení se zúčastnilo třináct hráčů z áčka s manželkami a přítelkyněmi a další sponzoři HC ZUBR Přerov.

S odstupem už byl také prostor na zhodnocení sezony s chladnou hlavou, kterého se pro Deník ujal asistent přerovského kouče Lubomír Václavíček.

„Konec sezony mohl být lepší. Vypadnutí v semifinále bylo určité zklamáním, protože jsme chtěli dojít co nejdál. V základní části jsme se drželi na špici tabulky, takže bych sezonu zhodnotil známkou chvalitebný,“ pověděl.

Zklamání z výkonu zkušených

Přerov měl snad nejstarší družstvo ve východní skupině druhé ligy a proslýchá se něco o omlazení stávajícího kádru.

„Byli jsme zklamáni z výkonu některých zkušených hráčů. Musí se teď vyhodnotit, které si nechat a se kterými se rozloučit. Kádr bude určitě pozměněný, omlazený. Bude se tvořit z velké části nový tým,“ prozradil Lubomír Václavíček.

Zubři v posledních třech sezonách vždy přešli přes první kolo play-off. Semifinále však pro ně bylo zakleté.

„Fanoušek se musí připravit i na to, že třeba nebudeme hrát špici ligy, ale někde v polovině. Já doufám a věřím, že když se to dobře poskládá, tak to půjde. Z juniorky se dá vytáhnout pět hráčů, kteří to snad zvládnou. Chceme co nejvíce kluků z vlastních řad, protože z finančního hlediska je to ta nejlepší varianta,“ pokračoval.

Kdo povede letní přípravu?

Letní příprava by měla přerovským hokejistům začít zkraje května. Kdo ji povede, se však ještě neví.

„S Pavlem Sedlákem jsem ještě neseděl, takže nevím, jaké jsou varianty na trenérské posty, jestli budeme zůstávat nebo nebudeme. Chci si teď od hokeje pár týdnů odpočinout,“ uvedl asistent trenéra pro sezonu 2011/2012.

Co je však jisté už nyní, tak že se na suchou přípravu bude klást hodně velký důraz.

„Mělo by se trénovat třikrát nebo čtyřikrát týdně podle toho, jak se tým sestaví. Uvidíme, kdo bude ochotný a kdo ne. Každopádně je taková vize, že kdo bude chtít hrát, tak bude muset absolvovat celou letní přípravu,“ dodal Lubomír Václavíček.

Před dalším soutěžním ročníkem tak visí několik otazníků, které se vedení klubu bude snažit vyřešit v horizontu několika následujících týd­nů.