Dvořák se v modrožlutém poprvé objevil už v sezoně 2015/2016. Mrzet ho může předčasný konec uplynulého ročníku. V závěru základní části totiž dostával šanci při některých absencích spoluhráčů v první přerovské formaci. A ukázal, že umí být produktivní.

„Byl jsem rád za každou minutu na ledě a snažil se trenérům co nejlépe splatit jejich důvěru. Teď se budu snažit škrábat nahoru, hodně bude záležet na tom, jak se mi bude dařit a jak budu makat,“ uvědomuje si 23letý útočník, který v uplynulém ročníku nasbíral 14 kanadských bodů (6+8).

O dva roky mladší Jan Süss do Přerova přišel v loňském roce, přes mladý věk se v týmu osvědčil a zapadl do dobře fungující hanácké mašiny. Přispěl jí osmi kanadskými body (3+5). „V první lize bych za jiný klub než Přerov nehrál,“ má Süss jasno.

Nadějný odchovanec brněnské Komety prozradil, že už se těší na start společné letní přípravy. Dočká se jej už v pondělí. Doma ale určitě nezahálel. „Když několikrát máchnete pětikilovým kalačem, není to žádná sranda. Některé špalky dají dost zabrat, na trénování parádní,“ dodal s úsměvem Jan Süss.

Modrožlutý kvíz. Unikátní soutěž pro fanoušky Zubrů.
Unikátní Modrožlutý kvíz se Zubry! Jste lepší analytik než videokouč Sklenář?

KÁDR ZUBRŮ:

Brankář: Michal Postava

Obránci: Tomáš Dřímal, Matyáš Gréč, Lukáš Forman, Jiří Krisl, Mikuláš Zbořil

Útočníci: Filip Dvořák, Jiří Goiš, Daniel Indrák, Jan Süss, Roman Pšurný