První desetiminutovka utkání byla opatrnější z obou stran, hráči si uvědomovali, co je ve hře. Pak ovšem přišly dvě přesilovky Zubrů. V té druhé se ve 13. minutě před prázdnou bránou ocitl Vlastimil Dostálek. Kotouč kvůli faulu pořádně netrefil, hostující bek však ve snaze odpálit kotouč trefil svého spoluhráče, od kterého se puk odrazil do sítě. Šťastná branka domácí nastartovala k bezchybné první třetině.

„Po nevydařeném utkání v Porubě, kdy jsme utkání takticky nezvládli, jsme dnes nastoupili daleko zodpovědněji. Bylo to vidět od první minuty. Přesto, že Vsetín je velice silný soupeř, jsme byli pořád o krůček vpředu," řekl po utkání kouč Zubrů Petr Dočkal.

Na 2:0 zvyšoval bezprostředně po gólu Dostálka Matěj Blinka. V 18. minutě se hrálo ve čtyřech, což vyhovovalo Davidu Šťastnému, který řešil situaci dva na jednoho individuálně a prostřelil Hromadu v bráně Vsetína. Ani to ale Přerovanům nestačilo. Matěj Málek byl osm vteřin před koncem první třetiny faulován při samostatném úniku a trestné střílení vyřešil bezchybnou trefou do šibenice, 4:0.

„Hráli jsme dobře, vrátili jsme se k tomu, díky čemu se nám v této sezoně daří, tedy k jednoduché hře a bojovnému výkonu," byl Dočkal spokojený s hokejem, jaký jeho svěřenci předváděli.

Zubři měli jistě v živé paměti poslední domácí klání se Vsetínem, kdy po dvou třetinách vedli už 7:0, pak ovšem kvůli kolapsu v poslední periodě nechali soupeře snížit až na 7:4. Nic podobného však tentokrát nepřipustili. Prostřední část hry hráli zodpovědně, když už se hosté dostali do šance, narazili na skvělého Vojtka. Jediný gól druhé třetiny tak obstaral ve 26. opět Dostálek, když po Goišově vypíchnutí naskočil na led, aby následně v samostatném úniku vymíchal Hromadu a zvýšil už na 5:0.

Poslední část hry už se spíše dohrávala, Přerovským nepokazila radost ani branka Ondráčka v 58. minutě. Poslední slovo si ale vzal Jiří Goiš, který hned v zápětí pečetil na konečných 6:1 pro Zubry.

„Dnešní výhra je dílem celého týmu včetně výborného brankáře Vojtka. Dá se říct, že jsme soupeře přetlačili a splnili vše, co jsme si řekli před utkáním," pověděl trenér Přerovanů.

Zubři tedy naprosto zaslouženě potvrdili svou dominanci v soutěži. Prvenství po základní části už jim nikdo nevezme, teď už jen naplnit nejvyšší ambice v play-off. To startuje v sobotu 28. února, ještě před tím však zbývá odehrát středeční duel proti nepříjemné Technice Brno. Zápas začne v Meo Aréně v 18 hodin.

HC ZUBR Přerov – VHK Vsetín 6:1 (4:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Dostálek, 14. Blinka (Pala), 19. D. Šťastný (Osina), 20. Málek (z trestného střílení), 26. Dostálek (Goiš), 59. Goiš (D. Šťastný, Sedlák) – 58. Ondráček (Podešva, Vítek). Rozhodčí: Kika – Blaha, Matěj. Vyloučení: 7:7, navíc Tichý (Vsetín) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Střely na branku: 29:33. Diváci: 1688.

HC ZUBR Přerov: Vojtek – Pala, Osina, Kudělka, Polák, Vlček, Janota, Zbořil, Andrýsek – Goiš, Sedlák, D. Šťastný – Sakrajda, Šebek, Dostálek – Málek, Kolář, Blinka – Školoud, M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl. Trenér: Petr Dočkal.

VHK Vsetín: Hromada – Tesařík, Grebenjuk, Nedbálek, Vrba, Báchor, Hryciow, Haloda, Tichý, Zúbek, Vaněk, Kolařík, Ambruz, Hrazdíra, Slováček, Vítek, Ondráček, Podešva, Kubo, Daněk, Kývala. Trenér: Luboš Jenáček.