Samotná konfrontace je pro oba týmy prestižní záležitostí.

Zubři svému soupeři mají co vracet. Právě loni jim Baník v semifinále předčasně ukončil sezonu, a tak mají svěřenci trenérů Sedláka a Václavíčka o motivaci postaráno.

Přerované vstoupili do utkání hodně aktivně. Hostující gólman Iláš měl plné ruce práce hned na začátku. Gólové šance měli na hokejkách Sprušil i Sakrajda.

Branka však padla až po devíti minutách hry, když se podařilo skórovat Sedlákovi. Vedení domácím mohl navýšit Málek, ale tomu se po přesném Sakrajdově nepodařilo karvinského brankáře prostřelit.

Lépe se už vedlo svátečnímu střelci Vlčkovi, který ve 13. minutě podruhé v utkání rozradostnil Meo Arénu. V závěru první dvacetiminutovky ze slibné pozice střílel Hanák, ale branka hostů zůstala netknuta.

Ve druhém dějství Zubři své vedení navýšili. Blinka potrestal v nájezdu chybu karvinské obrany a donutil tak Iláše potřetí vytahovat puk ze své svatyně. Hosté se chytli během nabídnuté přesilovky. Jejich nulu na kontě vstřelených branek smazal Luka.

Reakce ze strany Zubrů přišla však vzápětí. Hosté se v krátké době dvakrát provinili proti pravidlům, a to se jim vymstilo.

Sakrajda po několika sekundách využil dvojnásobnou přesilovku a vrátil tak své družině třígólový náskok.

Bohužel pro Přerovany dlouho nevydržel. Ztráta puku při vlastní početní výhodě je stála hodně draho. U diváků nepříliš oblíbený Ivan se své příležitosti nezalekl a podruhé tak rozsvítil červené světlo na Vojtkovou klecí.

„Pokud jsme hráli svou hru, tak jsme měli v rychlosti nad soupeřem navrch. Dvě třetiny jsme byli pány ledu, ale vybrali jsme si slabší chvilku během přesilovky, kdy jsme si prakticky dali vlastní gól, to se nemůže stávat," upozornil Lubomír Václavíček, asistent trenéra HC ZUBR Přerov.

Třetí třetina se rozehrála v opatrnějším tempu. Karviná čekala na svou příležitost a ta přišla. Ivan znovu vykřesal pro hosty naději snížením na 4:3.

„Mají zkušený mančaft a věděli, že už nemají co ztratit. Po tom gólu jsme se začali trošku o výsledek strachovat. Přestali jsme být aktivní a málem se nám to vymstilo. Naštěstí jsme závěr zvládli," podotknul Lubomír Václavíček. Právě trefy Koláře a při power play soupeře Málka už definitivně stvrdili Zubří triumf.

„Byl to vyrovnaný zápas. Inkasovali jsme zbytečně po svých chybách a Přerov nám tak už v první třetině odskočil. V závěru jsme otevřeli hru a ještě se nám podařilo utkání zdramatizovat. Nakonec jsme sice prohráli, ale jdeme dál. Série může být ještě dlouhá," okomentoval první semifinálové vystoupení karvinský kouč Aleš Flašar.

SOUVISEJÍCÍ: Série bude vyrovnaná, pro postup uděláme maximum, říká kapitán Faltýnek

Série se nyní přesouvá právě na led Baníku. Druhý duel je na programu ve čtvrtek od 18 hodin.

HC ZUBR Přerov – HC Baník Karviná 6:3 (2:0, 2:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Sedlák (Blinka), 13. Vlček (Sakrajda, Brančík), 24. Blinka (Osina, Sakrajda), 33. Sakrajda (Hanák, Brančík), 59. Kolář (Kudělka), 60. Málek (Brančík) – 32. Luka (Moravec, Ivan), 36. Ivan, 57. Ivan (Mikšan). Rozhodčí: Přikryl, Škach – Kašík, Novotný. Vyloučení: 8:9, navíc Zajac (Karviná) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváků: 2157. Stav série: 1:0.

Přerov: Vojtek – Pala, Faltýnek, Vlček, Ferenc, Kudělka, Osina – Goiš, Sedlák, Hanák – Sakrajda, Brančík, Málek – Kolář, Sprušil, Blinka – Kundrátek. Trenér: Pavel Sedlák.

Karviná: Iláš – Javín, Zajac, P. Flašar, Kowalczyk, Vnenk, Sznapka, Krause – Moravec, Luka, Badžo – Ivan, Mikšan, Rosůlek – Blatoň, Samiec, Saliji – Nystedt, Miczek, Zuber. Trenér: Aleš Flašar.

2. liga, skupina Východ

Semifinále – 1. zápasy: Přerov – Karviná 6:3, Havířov – Poruba 2:1.