„Nebylo to jednoduché. Kadaň hrála urputný hokej, někdy až za hranicí regulérnosti. Jsme samozřejmě rádi za tři body, bohužel ale máme asi tři zraněné hráče, to je kaňka na dnešním zápase,“ zmínil hlavní trenér Zubrů Vladimír Kočara jediný pondělní problém.

Poprvé v soutěžním utkání nastoupil Přerov v bráně s Lukášem Klimešem a fantom loňské sezony jen navázal na své tradiční výkony v modrožlutém dresu.

Na Trhačích jako by se podepsala daleká cesta. V první třetině často propadali a výsledkem bylo rychlé vedení domácích 3:0. V prostředním dějství přidal svůj druhý gól v utkání Roman Pšurný, stejný hráč pak ve 44. minutě zkompletoval hattrick, což se v kabině neobejde bez pokuty.

„Je tam vypsaná basička. Kluci si mysleli, že budou topinky s masovou směsí na svačinku, ale bohužel. Těšil jsem se na ně, ale klukům dopřeji Zubra, samozřejmě,“ usmíval se hrdina zápasu.

„Kadaň přijela s mladýma klukama, pomohli jsme si třemi rychlými góly. Pak už se ten zápas už spíš dohrával,“ hodnotil Pšurný.
Jediné, s čím mohli být Přerované v utkání nespokojeni, byly vlastní přesilové hry. Před utkáním totiž po dvou odehraných duelech měli nejvyšší procento využití, proti Kadani se však z této herní situace neprosadili ani jednou.

Trhači ve třetí dvacetiminutovce příliš nekousali ani při svých početních výhodách, když už se o to pokusili, vylámali si zuby na spolehlivém Klimešovi. Vážnější zranění si mohl odnést Klodner po tvrdém ataku Krisla u hrazení. Přerovský obránce za něj vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání.

Ani to ale neznamenalo pro domácí velké nepříjemnosti. Naopak, Matouš Kratochvil při hře ve čtyřech od modré přidal šestý gól. Nádhernou kombinaci si Přerovští schovali na poslední minutu. Na jejím konci stál symbolicky kapitán Tomáš Sýkora. Zubři si dokráčeli pro třetí výhru v řadě a v tabulce jim patří třetí místo a zažívají povedený vstup do sezony.

„Změnili jsme v klubu spoustu věcí. Začalo se na tréninku více bruslit, jsou kratší a svižnější. Zatím jsme všechny mačafty přehráli bruslařsky, to zatím rozhoduje,“ ohlédl se Roman Pšurný.

Fotbalisté Kozlovic. Ilustrační foto
Kozlovice uloupily cenný bod v Hodoníně
Fotbalisté Přerova (v bílém) proti FK Šumperk
Ukrajinské posily dovedly Viktorku k první výhře

HC Zubr Přerov – SK Trhači Kadaň 7:0 (3:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 3. Dufek (Süss, Krisl), 10. Pšurný (Doležal, Navrátil), 11. Sýkora (Goiš, M. Kratochvil), 25. Pšurný (Kubeš, Navrátil), 44. Pšurný (Zbořil, Kubeš), 57. M. Kratochvil (Mouška, Čáp), 60. Sýkora (Goiš, Čáp). Rozhodčí: Čech, Cabák – Gančarčík, Lukš. Vyloučení: 4:8, navíc Krisl (Přerov) 5 minut + do konce utkání – Trefný (Kadaň) 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 1733.

Přerov: Klimeš – Krisl, Černý, Kubeš, Zbořil, Weinhold, Čáp – Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Hejcman, Číp – Goiš, Sýkora, M. Kratochvil – Dufek, Dvořák, Süss – Indrák. Trenér: Vladimír Kočara.

Kadaň: Wolf (11. Štěpánek) – Trefný, Poizl, Chalupa, Šilhán, Mert, Eliáš, Klodner – Wágner, Chlouba, Čech – Řepík, Rindoš, M. Zabloudil – Koblížek, Hotěk, Matýs – Dubský, Z. Zabloudil. Trenéři: Petr Klíma, Tomáš Hamara.