Zubři vítězně odehráli svůj závěrečný zápas před play-off proti poslední Karviné, kterou rozstříleli rozdílem třídy. V play-off tedy narazí na Valašské Meziříčí.

V sedmé minutě se poprvé měnilo skóre, když Kupec našel Sprušila a ten rozvlnil síť za domácím brankářem.

Druhá trefa do černého přišla v prostřední třetině, kdy se dokázal prosadit Kamil Rajnoha. Dvougólové vedení však Zubrům dlouho nevydrželo. Za necelé dvě minuty potrestal jejich vyloučení Vaštík a vykřesal tak pro Karvinou naději - 1:2. Obdržená branka hosty nikterak nepoložila a právě je ještě více vyburcovala ke snaze vrátit se do výraznějšího vedení. To se povedlo v závěru třetiny, kdy se Přerov prosadil dvěma slepenými góly z holí Frieba a Chlupa - 4:1.

V závěrečné dvacetiminutovce si Meo výhru pohlídalo a dalšími trefami Chlupa a Ditricha navýšilo skóre na konečných 1:6.

„To utkání se muselo odehrát, i když oběma týmům už prakticky o nic nešlo. Tento hokej musel být pro diváka aspoň líbivý,“ uvedl Radoslav Svoboda, trenér HC Zubr Přerov.

SK Karviná - HC ZUBR Přerov 1:6 (0:1, 1:3, 0:2)

Branky Přerova: 6.25 Sprušil (Kupec), 27.42 K. Rajnoha (Frieb), 36.14 Frieb (Rusek, Jelínek), 37.00 Chlup (Čech, K. Rajnoha), 53.08 Chlup (Rusek), 54.51 Ditrich (Spušil).

(JaP)