Už dříve bylo jasné, že Zubry opouští zkušený Marek Sikora, Jakub Ižacký či Lubomír Horčička. Z hráčů, které jsme byli zvyklí v přerovském dresu vídat pravidelně, začnou svou štaci v jiných barvách také Jiří Běhal, ale překvapivě také Lubomír Kovařík, Jakub Ferenc či Matouš Kratochvil.

Poslední dva jmenovaní dostanou minimálně na startu extraligy šanci ve Zlíně. „V přípravných zápasech Berany zaujali. Je to pro nás obrovská čest, že naši odchovanci zasáhnou do utkání nejvyšší tuzemské soutěže,“ pochvaluje si sportovní manažer HC Zubr Přerov Pavel Hanák.

Od ševců navíc do Přerova přišla solidní náhrada. K týmu se připojili obránce Tomáš Valenta a zajímavý útočník Tomáš Fořt.

DOŠLO NA POSLEDNÍ ZÚŽENÍ KÁDRU

Přerované se nakonec nevyhnuli poslednímu zúžení sestavy. Běhal s Kovaříkem budou působit ve druhé lize. Odchod Lubomíra Kovaříka na hostování do Šumperku je poměrně nečekaný. Do Přerova má nicméně nadále vyřízeny střídavé starty.

„Ne, že by Luboš nepatřil do našeho základního kádru, ale nedostal se do elitních tří lajn a trenéři se rozhodli, že pro něj bude daleko lepší, aby hrál. Důvody, proč tito hráči budou působit jinde, se týkají také nařízení, podle něhož může v zápasech WSM ligy nastoupit maximálně osmnáct hráčů do pole. Z těchto, ale i ekonomických důvodů jsme kádr museli zúžit a rozhodli jsme se ho doplnit našimi odchovanci a mladými hráči, kteří také musí v sestavě být,“ vysvětlil Pavel Hanák.

ZUBŘI VYPADAJÍ SILNĚ

Přesto zubří smečka na papíře vypadá pro nový ročník WSM ligy, který bude plný změn, velice silně. „Pevně věříme, že celou sezonu budeme prohánět elitní osmičku a nakonec budeme hrát play-off,“ nastínil manažer cíle pro novou sezonu.

Pomoci mezi nejlepších osm celků mají také posily. Tou nejvýraznější by měl být brankář Juraj Šimboch, hodně se dá čekat od Jakuba Šlahaře či Slovince Gregora Koblara, který má za sebou výbornou sezonu ve francouzském Lyonu.

„Gregor patřil k nejlepším hráčům v přípravě a jsem velmi rád, že se nám podařilo dohodnout se s ním na podmínkách smlouvy,“ potvrdil Pavel Hanák.

Jedním z nejpříjemnějších překvapení v přípravných zápasech pak byl také osmnáctiletý přerovský odchovanec Jakub Navrátil. Ten přichází na střídavé starty z Chomutova. „Na to, že mezi muži zažívá svou první sezonu, se jeví velice dobře. Hodně si od něj slibujeme, měl by patřit do základní sestavy,“ prozradil sportovní manažer.

K Navrátilovi se připojí také další odchovanec Pavel Tomaník, nechybí ani mladíčci ze Zlína a Komety Brno. „Spolupráce se Zlínem bude o něco intenzivnější. Budeme mít k dispozici kluky, které jsme si vytipovali v přípravě. Pokud bude potřeba, tak za nás kdykoliv nastoupí,“ zmínil Hanák.

Naprosto klíčové pak je setrvání zkušených opor Tomáše Sýkory, Romana Pšurného, Milana Procházky, Karla Pláška, ale i Jana Bergera nebo Lukáše Chmelíře. Právě to je faktor, na který se nesmí zapomínat a v potaz jej musí brát i úzká elita WSM ligy, ke které by tým z Hané klidně letos mohl patřit.

SOUPISKA HC ZUBR PŘEROV PRO SEZONU 2017/2018

Brankáři: Juraj Šimboch, Lukáš Klimeš, Daniel Huf, Tomáš Štůrala (stř. starty).

Obránci: Lukáš Chmelíř, Ľubomír Malina, Martin Novotný, Radomír Pala, Mikuláš Zbořil, Daniel Gazda, Michal Furch, Jakub Ferenc (momentálně ve Zlíně), Jiří Běhal (hostování ve druhé lize).

Útočníci: Milan Procházka, Tomáš Fořt, Roman Pšurný, Jan Berger, Jiří Goiš, Tomáš Sýkora, Karel Plášek, Gregor Koblar, Jakub Šlahař, Filip Dvořák, Šimon Kratochvil, Jan Václavek, Jakub Navrátil, Pavel Tomaník, Matouš Kratochvil (momentálně ve Zlíně), David Šťastný (stř. starty), Lubomír Kovařík (hostování ve druhé lize).

DALŠÍ ZMĚNY PRO NOVOU SEZONU

ELEKTRONICKÉ ZPRAVODAJE
Neznamená to konec těch klasických papírových, ty se na stadionu v menším množství budou prodávat i nadále. Novinkou jsou však označená místa v MEO Aréně se speciálním QR kódem. Po jeho naskenování do jakéhokoliv chytrého telefonu se bulletin zdarma automaticky otevře.

DOBÍJECÍ PERMANENTKY
Ke změně dochází u permanentek. Jejich držitelům budou odteď zůstávat i na další sezony. V případě zájmu o prodloužení jejich platnosti se pouze virtuálně dobijí.

NOVÝ NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD
Nejen nový řád pro návštěvníky, ale také nová bezpečnostní agentura nyní „povládne“ v MEO Aréně. Návštěvníci najdou návštěvní řád u vchodu na zimní stadion nebo na webových stránkách Zubrů.

ŽIVÉ PŘENOSY? ANO, ALE PLACENÉ
Živé přenosy na internetu ze zápasů zdarma klubu údajně zasahovaly do návštěvnosti. „Permanentkáři“ by ale v rámci benefitů měli mít dva přenosy zdarma.

SRDCE ZUBRA BIJE DÁL
U charitativních aktivit Srdce Zubra klub vyslyšel přání svých fanoušků. Krátce před vánočními svátky tak MEO Arénu stejně jako v předminulé sezoně ovládne růžová barva. Neměl by chybět ani Movember a pokračovat má i akce pro čestné hosty.

SLIBOVANÉ OZVUČENÍ? VÝHLEDOVĚ
Vedení klubu již dříve avizovalo, že chystá vylepšení ozvučení. Vše je ale běh na dlouhou trať. Momentálně město Přerov jakožto majitel zimního stadionu a investor provádí výběrové řízení. Dokonce by se fanoušci měli dočkat i nové LED obrazovky a zvýšení plexiskel na mantinelech. Tak uvidíme, jestli vše klapne ještě během nové sezony.