Dvakrát se jim podařilo srovnat, ve třetí třetině málem potřetí, Jihlava však ukázala svou kvalitu a z MEO Arény si odvezla tři body po výhře 4:2.

„S výkonem spokojený jsem, protože kluci odvedli maximum, na co v současné době mají. Hráli jsme poctivý a zodpovědný hokej. Vytvořili jsme si velkou řadu šancí, ale bohužel jejich proměňování, to je taková malá katastrofa,“ trefně zápas zhodnotil trenér Zubrů Kamil Přecechtěl.

Nově složené přerovské útoky si s úvodní přesilovkou neporadily dobře, početní výhodu pak dostali i hosté a Josef Skořepa v 6. minutě tečoval střelu Jana Pohla za záda Klimeše. Hned vzápětí si ale šel sednout také jihlavský Havránek. Nízká produktivita přerovských přesilovek však pokračovala.

A tak muselo zafungovat kouzlo bratrské souhry. Šimon Kratochvil zkoušel zpoza brány najít dvojče Matouše, to se mu sice povedlo, střela druhého Kratochvila však byla sražená. Naštěstí tak, že obloučkem zapadla za záda Lundströma, bylo srovnáno.

Rozhodčí zvolili přísné měřítko a poslali Zubry v 11. minutě do dlouhého oslabení ve třech. Přerované těžké momenty zvládli, při hře čtyři na čtyři si pak do slušné pozice nabruslila nová posila domácích Tomi nechytatelně orazítkovala břevno.

„Jihlava dnes ukázala, proč celou soutěž vede. Je to vyzrálé mužstvo, které dokáže využít sebemenších chyb. Jediné, co se soupeři nepovedlo, byla dlouhá přesilovka pět na tři, kterou kluci výborně odbránili,“ chválil Přecechtěl své svěřence.

Michal Popelka
Popelka proti Zubrům nenastoupí. Bylo by to jiné, hrát jsem ale chtěl, říká

MIKULÁŠ I ANDĚL NADĚLOVALI

Do prostředního dějství Zubři nevstoupili dobře, po dvou minutách nechali do prázdné brány dorážet Tomáše Čachotského, který vrátil Dukle vedení. Hned poté navíc hrála Jihlava další přesilovku.

Jenže. V té ujeli Goiš se Zbořilem a Mikuláš Zbořil oslavil sváteční den protisměrnou, tak trošku forsbergovskou, kličkou. Jeho paráda znamenala vyrovnání na 2:2. „Byl jsem v tu chvíli hladový, Goišák mi dal takovou žabičku, viděl jsem, že gólman už je ve skluzu, tak jsem to zkusil. Byla to čistá improvizace, asi mě osvítil pánbíček,“ pousmál se Zbořil.

Jihlavští ovšem šli potřetí do vedení ve 34. minutě. Zubři předtím nevyužili další přesilovku a chvíli poté tečoval střelu Štindla od modré Lukáš Anděl.

NESTAČILY PŘESILOVKY ANI SPOUSTA ŠANCÍ

V závěru druhé dvacetiminutovky si Přerov zahrál takřka čtyřminutovou početní výhodu, poslední půlminutu navíc v pěti proti třem. Ani to ale Zubrům nestačilo a do třetí třetiny se šlo za stavu 3:2 pro hosty.

Lépe do závěrečné periody vlétli Zubři. Díky výbornému tlaku do brány si hned vypracovali několik šancí i další přesilovku. Lundström však skvěle odolával. Nevyužité vyložené příležitosti tak ve 48. minutě ztrestal Werbik, Dukla vedla už o dva a až tento moment duel zlomil.

„Vpředu se trápíme už delší dobu, dneska to bylo obzvlášť vidět. Měli jsme přes čtyřicet střel, bohužel nejsme schopni to tam dotlačit,“ mrzelo trenéra Přecechtěla.

Zubrům tak po vstupu do druhé poloviny Chance ligy a prohře 2:4 patří osmé místo tabulky. V sobotu hrají na ledě pražské Slavie.

HC Zubr Přerov – HC Dukla Jihlava 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. M. Kratochvil (Š. Kratochvil, Mašín), 26. Zbořil (Goiš, Sýkora) – 6. Skořepa (J. Pohl, Anděl), 23. Čachotský (J. Pohl, Harkabus), 34. Anděl (Štindl), 48. Werbik (Havránek). Rozhodčí: Kopeček, Cabák – Dohnal, Komínek. Vyloučení: 7:10. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1649.

Přerov: Klimeš – Zbořil, Ferenc, Pala, Černý, Novotný, Čáp, M. Pohl – Doležal, Pšurný, Sikora – Goiš, Hejcman, Navrátil – Procházka, Sýkora, Tomi – Mašín, M. Kratochvil, Š. Kratochvil. Trenéři: Kamil Přecechtěl, Petr Dočkal.

Jihlava: Lundström – J. Pohl, Budík, Štebih, Půža, Štindl, Vála, Černohorský – Anděl, Skořepa, Zeman – Jiránek, Hlinka, Dostálek – Havránek, Werbik, Hrníčko – Harkabus, Čachotský, Čermák. Trenér: Petr Vlk.