Přerovští chtěli v domovině soupeře navázat na svůj výkon z úterní konfrontace a nutno říct, že se jim to dařilo. Skóre se poprvé měnilo po devíti minutách hry, kdy Brančík bleskově zužitkoval nabídnutou přesilovku.

Brňané se snažili o vyrovnání, ale často naráželi na dobře napadající Přerovany nebo jejich šancím dal utrum gólman Vojtek. Zubři byli navíc stále aktivní, a to neslo své ovoce. Vedení jim navýšil ve 12. minutě Osina. Do kabiny tak mohli hosté jít spokojeni.

Přerovským dokonale vyšel vstup do druhé periody. Sakrajda po necelé půlminutě propálil Nováka a zvýšil vedení svého týmu už na tříbrankové. A v brance Techniky nastala změna. Nováka vystřídal Chvátal, který dlouho bez práce nebyl. Přesto v samotném závěru třetiny nedokázal svou klec uchránit po Kovaříkově tečované střele.

Na čtyřbrankovou ztrátu už domácí nedokázali reagovat a museli tak přijmout druhou porážku od Přerova v sérii. „Přišlo mi, že od první minuty jsme byli jasně lepší a zápas jsme celou dobu měli plně pod kontrolou. Zvítězili jsme zcela zaslouženě," pochvaloval si vystoupení svého týmu v Brně přerovský trenér Vladimír Kočara.

„Utkání jsme odehráli výborně takticky. Hráli jsme prakticky v domácím prostředí, protože přijelo hodně našich fanoušků. Za to zaslouží velký dík," dodal Kočara.

Třetí duel série se znovu přesouvá na led Přerova. Zubři si v sobotu mohou v případě výhry už zajistit postup mezi nejúspěšnější čtyřku soutěže. Duel je na programu od 17 hodin.

VSK Technika Brno – HC ZUBR Přerov 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Brančík (Sakrajda, Vlček), 12. Osina (Sedlák), 21. Sakrajda (Brančík), 40. Kovařík (Sedlák). Rozhodčí: Kopeček, Slavka – Zídek, Kotlík. Vyloučení: 8:4, navíc Crhák (Technika) 10 minut osobní trest. Využití: 0:2.

Průběžný stav čtvrtfinálové série: 0:2 (1:4, 0:4)

VSK Technika Brno: Novák (21. Chvátal) – Habrovec, Žalud, Havíř, Štindl, Zapletal, L.Odehnal, Dittrich – Česnek, Brzobohatý, Crhák – Látal, Benýšek, Jurča – Čtvrtníček, Zábranský, Kozák – Bustin, Boček, Pargáč. Trenér: Roman Kaňkovský.

HC ZUBR Přerov: Vojtek – Pala, Osina, Vlček, Janota, Kudělka, Haloda, Tomeček – Kovařík, Sedlák, Šťastný – Ditrich, Brančík, Sakrajda – Málek, M. Kratochvíl, Kolář – Š. Kratochvíl, Kudrátek, Školoud. Trenér: Vladimír Kočara.