Podívejte se na VIDEA:

ATMOSFÉRA POSTUPOVÉHO ZÁPASU

DĚKOVAČKA

Přerované s dvěma výhrami na kontě nastoupili do utkání v relativně pohodovém duchu, ale nepříliš přesvědčivě.

„Zápas jsme začali poněkud nervózně a hráli jsme úplně jinou hru. Soupeř velice dobře bránil střední pásmo a my jsme si to zbytečně komplikovali," popsal úvodní počínání svých svěřenců Lubomír Václavíček, asistent trenéra Zubrů.

Hosté se však cíleně snažili domácím pohodu narušit. Byli aktivní, ale bez gólového vyjádření. Jejich příležitosti si pozorný Vojtek pohlídal.

Po třinácti minutách hry se už skóre měnilo. Najetý Sprušil převzal puk a střelou pod horní tyčku otevřel k radosti místních fanoušků gólový účet.

Vedení mohl vzápětí navýšit Málek, přímý souboj s gólmanem Šrámkem však prohrál. Při šanci Hanáka, před kterým zívala odkrytá část branky, už diváci viděli gól, ten však nepadl.

Svěřenci trenéra Sedláka i tak odcházeli do šaten za příznivého stavu 1:0.

Ve druhém dějství už Přerované převzali otěže zápasu do svých rukou. Navýšení brankové výhody měl na hokejce Málek. Průbojný forvard tentokrát svou střeleckou vizitku nepotvrdil. Šrámek držel akcie Nového Jičína nad vodou.

Podruhé v zápase si na něm vylámal zuby Hanák. Hosty následně oslabil zbytečným faulem Uhlár.

Nabídnutá přesilovka přišla Zubrům vhod. Po závaru prostřelil Šrámka z úhlu Brančík a podruhé tak rozjásal přerovské fandy.

Do třetího dějství šli Přerované s výhodou dvou branek, což jim náramně hrálo do karet. Handlovi svěřenci se však nechtěli vzdát. Do brejku se v úvodu třetí dvacetiminutovky dostal Škumát, na zkušeného Vojtka však nevyzrál.

Na druhé straně pohořeli v zakončení Brančík či aktivní Málek.

Šrámek nadále prokazoval, že je velmi dobrý brankář. V poslední desetiminutovce si poradil s pokusem Sakrajdy, ale zanedlouho na dorážku Paly už byl krátký – 3:0. Stadion bouřil potřetí.

To, že brány do semifinále jsou Zubrům otevřeny, naznačil v návaznosti i trenér Přerova.

„Myslím, že tohle byl už zlomový moment. Mančaft se zklidnil a Jičín už nejspíš vycítil, že nebude mít síly na to duel zvrátit," řekl.

Triumf domácí družiny dokonal dvě minuty před koncem čtvrtou trefou Sedlák.

Se závěrečnou sirénou se definitivně mohla rozpoutat postupová radost přerovských hokejistů i fanoušků.

„Prohráli jsme 4:0 a před tím 3:0, takže je jasné, kde jsou chyby. Nedáváme zkrátka góly," pověděl zklamaný Lukáš Šrámek, gólman Nového Jičína.

„V celé této sérii se nám to nevedlo. Já však mám Přerov jako favorita celé ligy, takže nejsem ani moc výsledkem překvapený. Měli jsme pár šancí, některé zápasy se daly zlomit. Bohužel jsme své příležitosti nevyužili, a proto končíme," konstatoval brankář, jež v dorostu chytal právě v dresu Přerova.

„Jak se říká, tak poslední krok bývá nejtěžší a to se potvrdilo. Jičín hrál do poloviny zápasu velice dobře. Naštěstí jsme díky brankáři Vojtkovi a trošce potřebného štěstí zvítězili. S výsledkem i postupem je samozřejmě spokojenost," reagoval Lubomír Václavíček.

HC ZUBR Přerov – HC Nový Jičín 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Sprušil (Blinka, Kolář), 35. Brančík (Sakrajda), 51. Pala (Goiš), 58. Sedlák (Sprušil) Rozhodčí: Slavka – Měkýš, Pospíšil. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1780. Buly: 32:40 Střely na branku: 33:26. Průběh utkání: 4:0.

HC ZUBR Přerov: Vojtek – Pala, Tomeček, Ferenc, Vlček, Faltýnek, Osina, Kudělka – Goiš, Hanák, Sedlák – Málek, Brančík, Sakrajda – Kolář, Sprušil, Blinka – Kundrátek. Trenér: Pavel Sedlák.

HC Nový Jičín: Šrámek – Andrýsek, Vašut, P. Gulda, Horák, F. Chvostek, Hradil – M. Chvostek, Macháček, Skaloš – Kabeláč, Škumát, Hruška – Uhlár, Zedník, Brynecký – Martinčík, Tomášek. Trenér: David Handl.