Trenér Petr Dočkal nebyl po minulém utkání s Frýdkem spokojený s přístupem svých svěřenců a proto hráčům důrazně promluvil do duše. „Měli jsme s hráči po úterní porážce debatu. Proto byl přístup k zápasu lepší. Od první minuty jsme bojovali a rvali se o výsledek," prohlásil trenér Zubrů.

Ten se v Karviné musel obejít bez útočníků Sedláka a Šebka, do sestavy Zubrů se naopak se vrátil mladý útočník a kmenový hráč Zlína David Šťastný.

Tým Přerova byl v první třetině aktivnější, ale blíže k prvnímu gólu měli domácí, kteří měli v 6. minutě po faulu brankáře Vojtka k dispozici trestné střílení. Přerovský brankář ale svůj faul napravil a nájezd domácího útočníka Foltýna zlikvidoval.

Poté už začali na ledě úřadovat Zubři, kteří se v 9. minutě dostali do vedení po trefě Dostálka. O chvíli později pak využil přesilovku Michael Janota a Přerov vedl 2:0. Ke konci třetiny ale Karviná přidala a po trefě Szajtera se dočkala snížení.

Druhou třetinu však jasně ovládli hosté z Přerova, kteří během šesti minut vstřelil tři góly. Brankovou smršť odstartoval ve 27. minutě přesnou střelou od modré Sakrajda. O minutu a půl později zvýšil na 4:1 pro hosty Málek a ve 33. minutě přidal další gól znovu Sakrajda.

„Oproti soupeři jsme si vytvořili mnohem více gólových šancí a výsledek byl po druhé třetině už téměř rozhodnutý," řekl přerovský trenér.

Čtyřgólový náskok Zubry poněkud ukolébal a svěřenci Petra Dočkala ve třetí třetině polevili. Toho Karvinští využili a brankami Szajtera a Luky závěr utkání zdramatizovali. Za 3:5 navíc Přerov čelil dvěma přesilovkám soupeře, se kterými si ale nakonec Zubři poradili.

„Soupeř snížil, ale naštěstí ten konec dopadl dobře. Musíme se koncentrovat celých šedesát minut a nebýt nesmyslně vylučovaní. Se silnějším soupeřem by se nám ten závěr mohl hodně vymstít," uvědomoval si Petr Dočkal

V samotném závěru to ještě domácí zkusili bez brankáře, čehož využil Jiří Goiš a do prázdné branky uzavřel na 6:3 pro hosty.

SK Karviná – HC ZUBR Přerov 3:6 (1:2, 0:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 17. Szajter (Opravil), 48. Szajter (Zakuťanský, Jaroch), 52. Luka – 9. Dostálek (Šťastný), 11. Janota (Procházka), 27. Sakrajda (Pala, Popelka), 28. Málek (Andrýsek, Blinka), 33. Sakrajda (Goiš, Popelka), 60. Goiš (Osina, Sakrajda). Rozhodčí: Koliba – Gančarčík, Vengřín. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváků: 146.

Karviná: Volf (33. Vrba) – Milch, Foltýn, Szajter, Mládenka, Opravil, Hoďa, Zamecznik, Vydra, Dýrr, Jaroch, Čintala, Deutsch, Malík, Ondřej Kasperlík, Martin Kasperlík, Zakuťanský, Juhász, Luka, Barnošák. Trenér: Roman Sedlák.

Přerov: Vojtek – Pala, Osina, Vlček, Janota, Polák, Andrýsek – Goiš, Popelka, Sakrajda – Šťastný, Procházka, Dostálek – Blinka, Kolář, Málek – Kratochvíl. Trenér: Petr Dočkal.

ONDŘEJ KAŠLÍK