Čtvrtá prohra v řadě, tři góly ze hry z posledních pěti zápasů nebo šest duelů bez plného bodového zisku. To jsou nelichotivá čísla Přerovanů poslední doby.

„Chtěli jsme v Českých Budějovicích urvat nějaký bod. Už několik zápasů nás ale sráží naprosto nulová koncovka,“ ví dobře trenér Zubrů Kamil Přecechtěl.

Na ledě Motoru to pochopitelně měli jeho svěřenci obrovsky těžké. Tradiční „extraligová“ návštěva hnala favorita dopředu a Žiga Pavlin už ve 4. minutě prostřelil Klimeše. Budějovičtí byli nadále aktivnější, Zdeněk Kutlák z dorážky navíc ve druhé třetině zvýšil už na 2:0.

Hokejisté Přerova (v modrožlutém) proti AZ Residomo Havířov
Zubři proti Havířovu ukončili čekání na gól. Dvoubrankový náskok ale nestačil

Zubři se opět trápili i při dlouhé přesilovce pět na tři. Hra v početní výhodě není jejich silnou stránkou v posledních utkáních. Na 3:0 tak ve 35. minutě zvyšoval po teči Kutlákovy střely Timothy Crowder.

„Dostali jsme lacinou první branku, ale do poloviny zápasu jsme byli vyrovnaným soupeřem. Hráči ale bojovali a odvedli maximum,“ zmínil Kamil Přecechtěl.

Od větší gólové nadílky Přerovany zachránil Lukáš Klimeš. Největší šanci skórovat měl mladý útočník Jan Václavek. Po faulu na něj si vyzkoušel trestné střílení před více než pěti a půl tisíci fanoušků, puk mu ovšem z hokejky utekl.

„Ten nájezd jsem si zkoušel na rozbruslení a vyšel mi přesně tak, jak jsem chtěl. Říkal jsem si, že to zkusím i tentokrát, ale když už mi gólman na tu kličku skočil, nedokázal jsem zakončení dotáhnout do zdárného konce,“ mrzelo osmnáctiletého odchovance Zubrů.

Ten dostal letos v Přerově šanci vůbec poprvé, zapsal si tak druhý start ve WSM lize v kariéře. Jak to bude dál, to ví jen trenéři. Už v pondělí Zubry každopádně čeká derby v Prostějově.

„Budu doufat, že i přes neproměněnou šanci dostanu ještě příležitost naskočit do dalšího zápasu. Chci to napravit,“ dodal Jan Václavek.

ČEZ Motor České Budějovice – HC Zubr Přerov 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Pavlin, 22. Kuták (Vlček), 35. Crowder (Kutlák).
Rozhodčí: Grech, Veselý – Malý, Šimán. Vyloučení: 3:6, navíc Fořt (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Diváci: 5695.

Č. Budějovice: Kváča – Fillman, Vráblík, Kutlák, Marcel, Pavlin, Pýcha – Toman, Nedorost, Čermák – Dostálek, Galamboš, Heřman – Crowder, Vlček, Šulek – Marek, Pajič, Doktor. Trenér: Martin Štrba.

Přerov: Klimeš – Malina, Chmelíř, Novotný, Čáp, Pala, Zbořil – Plášek, Sýkora, M. Kratochvíl – Procházka, Pšurný, Fořt – Koblar, Berger, Dvořák – Goiš, Šlahař, Václavek. Trenéři: Kamil Přecechtěl, Petr Dočkal.