Hosté sice budou v roli papírového favorita, ale i s ohledem na několik absencí v sestavě je nečeká procházka růžovým sadem.

Už v posledním domácím střetnutí s Karvinou se na ledě nepředstavili Daniel Faltýnek, Jakub Ferenc, Marek Kundrátek ani Petr Sakrajda. Jejich start není reálný ani nyní, navíc se k nim nově připojil také Jiří Běhal.

Ve čtyřiatřicátém kole přišli Přerované o šňůru neporazitelnosti v normální hrací době. Celkem ji udrželi ve dvanácti po sobě jdoucích utkáních. Od domácí prohry s Havířovem ztratili body už jen
v nadcházejícím střetnutí 
s Novým Jičínem, kde prohráli v prodloužení. V posledních třech zápasech už posbírali plný počet bodů.

Se Slezanem se Zubři letos utkali třikrát. Na domácím ledě soupeře dvakrát porazili, 
a to při skóre 4:1 a 7:4. V dosud jediné venkovní konfrontaci Opavanům podlehli 0:3.

Právě v domovině soupeře nemá družina trenérů Pavla Sedláka a Lubomíra Václavíčka vůbec pozitivní bilanci.

V deseti předchozích bitvách dokázali Přerovští zvítězit za tři body pouze v jednom jediném případě, a to ještě navíc před téměř šesti lety. O motivaci mají Zubři postaráno.

„Máme vítěznou vlnu a výkony musíme potvrzovat. Nejenom tam, kde se nám daří, ale i tam, kde míváme problémy," pověděl pro klubový web Jan Kolář, útočník HC ZUBR Přerov.

Přerované aktuálně ční na první pozici s náskokem tří bodů na druhý celek Havířova a tuto pozici mají v plánu udržet.

„Myslím si, že je teď ta správná chvíle to v Opavě konečně zlomit, protože jasným cílem je první místo," dodal odhodlaně Kolář.