Zahrál si i na MS v roce 2002 třeba po boku Jaromíra Jágra. Kdo jiný mohl vypjaté čtvrté utkání v MEO Aréně rozhodnout. Jeho trefa při oslabení znamenala důležitý druhý bod, Zubry tak od titulu dělí jediné vítězství.

O to se pokusí již v sobotu od 17.30 na vsetínském Lapači.

Jak hodnotíte druhé finále z vašeho pohledu?
Byl to hodně nervózní zápas. Všichni věděli, o co se hraje, že kdo vyhraje, bude mít v sobotu k dispozici mečbol. Dlouho jsme vedli 1:0, ale pak jsme udělali dvě chyby, po kterých Vsetín vyrovnával. Naštěstí jsme pak v oslabení dali gól na 3:2. Jirka Goiš říkal, že se musí nechat vyloučit, ať nám to tam spadne (směje se).

Byl jste to právě vy, kdo rozhodl v oslabení, jak se to seběhlo?
David Šťastný to tam výborně zatáhl, šli po něm dva hráči, protože je to silný hráč na puku. Pak mi to přenechal a se štěstím to tam propadlo.

Opět jste vstřelili Vsetínu gól hned v samotném úvodu utkání, čím to může být?
Nevím, doufám, že to bude pravidlo (směje se). Je to o štěstí. My se vždy snažíme zakončovat a tlačit to hned do brány. Někdy to tam prostě spadne. Doufejme, že to ještě chvilku vydrží a budeme vítězi.

Co říkáte na atmosféru v MEO Aréně?
Fanoušci jsou parádní. Strašně moc jim děkujeme za podporu. Jde vidět, že tím žijeme. Jsou perfektní, slušní. Nejsou tam žádné provokace, žádné házení věcí na led. Dodávají nám sílu, my jim za to můžeme poděkovat hlavně naší hrou.

Nyní můžete v sobotu rozhodnout. S čím do zápasu půjdete?
Chceme vyhrát a získat třetí bod už tam. Vsetín je ale silný tým a u nich to bude velmi těžké. Nesmíme nic podcenit. Musíme být trpěliví a neudělat žádnou zbytečnou chybu nebo faul. Vsetín tentokrát už bude muset vyhrát. Pokusíme se to urvat už venku.