Do přípravy se zapojili i odchovanci klubu, které čekají boje v těch nejlepších soutěžích.

SPOLU S ODCHOVANCI

Tomáš Kundrátek, Jan Švrček, Martin Zaťovič a Jakub Svoboda. V uplynulém týdnu se k Zubrům připojilo kvarteto odchovanců, kteří mají k Přerovu vřelý vztah. Než jim začne příprava ve svých působištích, trénují tradičně doma.

„Ať už je to na Mistrovství světa nebo v soutěžích, celá přerovská veřejnost tyto kluky pravidelně sleduje. Oni naopak na Přerov a jeho hokej nikdy nezanevřeli a fandí nám. Že se alespoň na pár dní zapojili do naší přípravy, to je příkladem pro mladé hráče, kteří se tak mohou hecovat s těmi staršími. Našim odchovancům samozřejmě přejeme, aby ve svých týmech v nové sezóně dosáhli co nejvíce úspěchů," řekl hlavní trenér Zubrů Petr Dočkal.

Ačkoliv bylo počasí v závěru týdne spíše deštivé, trénovalo se o sto šest. Nejen v písku na bazéně, ale také na travnaté ploše
u parku Michalov.

Od pondělka 18. července už příprava nabrala mnohem vyšších obrátek.

Na jejím oficiálním startu se sešel téměř celý tým, jenž bude trénovat každý den dopoledne s kondičním trenérem.

Permanentky on-lineJiž více než týden si mohou příznivci přerovských prvoligových Zubrů zakoupit permanentky na novou sezónu. Přerovský hokejový klub zavedl letos nově možnost rezervovat si permanentní vstupenku z pohodlí domova na oficiálních stránkách www.hokejprerov.cz.
Využít však lze i klasickou cestu pořízení vstupenek přímo na pokladnách hokejové MEO Arény, který probíhá vždy ve středu a v pátek od 16 do 18 hodin.

V PONDĚLÍ NA LED

Den D nastal pro přerovské hokejisty v pondělí 25. července. Zatímco vloni Zubři vystartovali na led ve Zlíně, letos nikam cestovat nebudou. Mezi mantinely se budou od začátku prohánět ve své MEO Aréně.

„Jsme rádi, že se letos podařilo zajistit led na našem stadionu v Přerově a nemusíme tak nikam dojíždět. Čeká nás znovu velice náročná sezóna, proto se každý pobyt na ledě budeme snažit využít tak, abychom byli na řadu těžkých zápasů co připraveni," uvedl Dočkal.

V srpnu čeká přerovské hokejisty celkem osm přípravných zápasů. Kádr už je 
z velké části složen, ale rozhodně ne uzavřen.

„Po loňské úspěšné sezóně se nám do Přerova hlásila spousta hráčů, ale my jsme se snažili upřednostnit ty, kteří se na tom úspěchu podíleli a samozřejmě také naše domácí kluky. Přesto jsme si však několik jmen vytipovali a od 25. července tyto hráče vyzkoušíme na ledě," dodal Pavel Hanák, sportovní manažer HC ZUBR Přerov.

Přesto hokejisté z města nad řekou Bečvou už sestavu z velké části postavenou mají. Soupiska neprojde výraznými změnami. Trenéři A-týmu chtějí dát šanci co největšímu počtu hráčů
z loňského úspěšného kádru, proto se sestava dočkala i bratrů Kratochvílů. Oba už mají smlouvu stvrzenu podpisem.

BRATŘI KRATOCHVÍLOVÉ

Šimon Kratochvíl nasbíral vloni za Zubry devětadvacet startů a při své premiéře ve WSM lize pomohl Zubrům označit uplynulou sezónu jako úspěšnou.

"Byla to velice dobrá sezóna. Pro mě bylo úspěchem i to, že jsem mohl být v tomto týmu a postupně se zlepšovat. Myslím si, že uplynulý rok mě posunul o hodně dál,
a to jak herně, tak i fyzicky. Důležité bude dál na sobě pracovat," pověděla další staronová tvář na soupisce.

Do nového ročníku jde Šimon Kratochvíl s jasným cílem. Počet zápasů v Přerově by rád zvýšil.

„Minulou sezónu jsem si k té první lize čichnul, takže teď už vím, jak to v ní chodí. Chtěl bych zkušenosti
z loňska v té nové sezóně co nejlépe prodat. Nechci čekat na šanci, rád bych hrál co nejvíce," dodal.

Na soupisce Zubrů už figuruje také Matouš Kratochvíl. V jeho statistikách loňské sezóny je u WSM ligy zapsáno jednadvacet startů.

„Jsem za tu loňskou sezónu určitě rád, protože to byl s týmem krásný zážitek a pomohla mi i co se týká zkušeností do budoucna," navázal na slova svého dvojčete.

MÁLO ŠANCÍ

Také on ale neměl v Přerově tolik příležitostí, proto nastupoval i za druholigový Nový Jičín. V dresu dnes už bývalého soupeře Zubrů se mu ohromně dařilo. Ve čtrnácti zápasech gólově zacílil jedenáctkrát.

„Potřeboval jsem hlavně hrát, takže byla dohoda
s trenéry, že když jsem tady na hraně sestavy, tak budu jezdit do Nového Jičína. Tam mi to sedlo a dařilo se mi střelecky, což bylo dobré pro sebevědomí," zmínil Matouš Kratochvíl.

„Bratři Kratochvílové patří
k těm hráčům, kteří by měli dostávat čím dál více prostoru. Ten měli už v loňské sezóně a ukázali, že na to mají. Bohužel se jim nevyhnula zranění a výkyvy formy, proto oba nastupovali
i ve druhé lize. Věříme, že letos zabojují a budou stálými členy našeho kádru," řekl Pavel Hanák, sportovní manažer Zubrů.

KOMETA I VSETÍN

V přátelských utkáních pak čeká přerovské hokejisty Kometa Brno, která dorazí na Hanou již v úterý 
2. srpna.

O nekolik dní později vyjedou Zubři na led
 v rámci Zubr Cupu. V úterý 9. srpna je na domácí půdě od 18.00 hodin prověří Krakov, o den později pak zažije přerovský led derby proti Prostějovu a v úterý 16. srpna vyjíždí svěřenci Petra Dočkala k přátelskému mači s Frýdku-Místku.

Permanentky na Zubry on-lineZdroj: HC Zubr

Autor: ALEŠ NOVOTNÝ