„Samozřejmě se všichni na zápas těšíme. Nastoupíme sice v sestavě, která se zdaleka nebude blížit té nejsilnější, ale garantuji vám, že kluci, kteří naskočí, nechají na ledě všechno,“ slibuje hlavní trenér Zubrů Vladimír Kočara.

Ten je si ale dobře vědom aktuální situace kolem šíření nemoci covid-19 a náhlých mimořádných preventivních opatření ze strany vlády. „Doufám, že se bude hrát, protože tady člověk neví, co bude za hodinu,“ zmínil kouč.

V nejistotě tak dává společně s celým štábem do kupy sestavu na sobotní duel.

„Trénujeme v patnácti lidech,“ hlásil Kočara po pátečním tréninku. „Tým budeme skládat až dopoledne před zápasem. Ta práce je jiná, složitější, nám ale nic jiného nezbývá a děláme maximum, abychom se situaci přizpůsobili,“ dodal.

Beseda ke startu nové sezony přerovských hokejistů - zúčastnili Tomáš Pluháček a Pavel Hanák
V bráně Zubrů začne Kacetl, pocta Říhovi bude, odtajnila beseda

VELMI MLADÁ SESTAVA

Kdo tedy v sobotu v barvách Přerova nastoupí? Rozhodně ne ideální sestava. Kromě dlouhodobě zraněných Krisla, Formana a Goiše je několik hráčů v karanténě, počítat se příliš nedá ani s pomocí střídavých startů hráčů z Komety Brno a Vítkovic, kde nemoc řádí také.

„Těch faktorů je strašně moc. Hodili jsme si pracovně na papír sestavu, se kterou bychom mohli do zápasu jít. Její věkový průměr je nějakých 22 let, máme tam asi šest juniorů,“ prozradil Vladimír Kočara.

Starostí tak Zubři mají nad hlavu, na to, aby přehnaně řešili sobotního soupeře. Nováček z Kolína do Chance ligy vstoupil jasnou prohrou 1:7 na Kladně, doma pak ale šokoval favorizovaný Vsetín, když zvítězil 3:0.

„Soustředíme se teď jen na sebe. Víme samozřejmě, co Kolín hraje, známe jeho přednosti a slabiny. Spíš mě ale zajímá, v jaké sestavě nakonec do zápasu nastoupíme,“ přiznal Vladimír Kočara.

Zdá se, že nepopulární klišé „jdeme zápas od zápasu“ bude v nové (nejen) hokejové sezoně platit dvojnásob.