Šestadvacetiletý odchovanec Šumperka Novotný přichází k Zubrům na hostování právě od týmu Draků. V jejich barvách stihl nasbírat spoustu prvoligových zkušeností.

Odehráno má celkem 266 utkání ve druhé nejvyšší soutěži. Kromě zpevnění obranných řad tak do Přerova přichází také cenné zkušenosti.

„V půli července mi zavolal trenér Petr Dočkal, jestli bych to nechtěl jít do Přerova zkusit. Domluvili jsme se velice rychle," uvedl Novotný.

Před startem přípravy byl přitom jednou nohou ve Francii. Ze zahraničního angažmá však nakonec sešlo.

„Byl jsem už domluvený na podmínkách v jednom francouzském klubu, ale ten mi na začátku června oznámil, že mu budou chybět peníze. Takže tím možnost odejít do zahraničí padla a musel jsem si hledat nové angažmá," vysvětlil pro klubový web.

V přípravě odehrál všechna střetnutí na havířovském turnaji a představil se také v pátečním derby s Jestřáby.

„Jsem v Přerově zatím velmi spokojený. Příprava rozhodně má smysl. Na to, jaké jsou teď venku podmínky, jsme všechny dosavadní zápasy odehráli slušně. Věřím, že se to všechno ještě doladí a budeme hrát v sezóně dobrý hokej, který přitáhne fanoušky. Hlavně bude důležité vyhrávat doma a udělat všechno pro to, abychom soutěž udrželi," přeje si nová posila Zubrů.

To útočník Matej Blinka si v Přerově odkroutí již šestý soutěžní ročník v řadě.

V první sezoně sice ještě více naskakoval za zlínskou juniorku a později si zahrál i půlku sezony v prvoligovém Šumperku, minulou i předminulou sezonu už však patřil k vytěžovaným hráčům Zubrů. S vedením se domluvil i na prvoligové smlouvě.

„Bude to z druhé ligy určitě velký skok, a to jak co se týká rychlosti, tak i po taktické stránce. K první lize už jsem si ale čichnul v Šumperku, kde jsem odehrál polovinu sezóny, takže trochu vím, do čeho jdu," řekl Blinka.