„Oba dva hráči patří k našim odchovancům a rádi bychom s nimi v Přerově nadále pracovali. Proto by bylo dobré, kdyby si vybojovali místo v kádru. Záležet však bude na jejich výkonech v přípravném období," uvedl na úvod sportovní manažer Zubrů Pavel Hanák.

Ten mohl oba hráče sledovat i jako spoluhráč v dresu inline hokejových Night Birds, kde Školoud i Zbořil patřili v nedávno skončeném extraligovém ročníku k tahounům přerovského celku.

Na ledě to však samozřejmě bude o něčem jiném. Oba hráči se v minulé sezoně ve WSM lize neprosadili a spíše se vyhrávali ve druhé lize.

„Vnímám to jako novou šanci. Popravdě musím říct, že loňská sezona zrovna nebyla, co se týče první ligy, podle mých představ. Proto letos chci zabojovat o místo v sestavě ještě více," má jasno obránce Zbořil.

V loňské sezoně odehrál 13 zápasů ve Valašském Meziříčí, 24 startů si pak připsal v dresu brněnské Techniky. Za Brno ukázal, že umí i zaútočit, připsal si pět branek.

„Na ta angažmá ve druhé lize si nemůžu stěžovat, protože v týmech byla dobrá parta. Co se týče kulisy na stadionech, tak kromě semifinále se Vsetínem, byla dost slabá, než na co jsme v Přerově zvyklí. Určitě by bylo lepší hrát doma, kde chodí na hokej spousta lidí," přál by si jednadvacetile­tý bek.

Útočníka Petra Školouda v uplynulé sezoně potkal podobný osud. Ve druhé nejvyšší soutěži zapsal o tři starty více než Zbořil, tedy pět. Jinak působil krátce taktéž ve Valmezu, mnohem více toho ale odehrál v Břeclavi, kde v 25 zápasech zaznamenal 15 kanadských bodů.

„Z útočníků tady málokdo ubyl a navíc se během července a srpna asi budou o místo v týmu ucházet další. Boj nebude lehký, ale chci udělat všechno pro to, abych se do základní sestavy letos dostal. Rozhodne se v srpnu na ledě," řekl odhodlaně forvard, který v mládežnických kategoriích sbíral zkušenosti také v Třinci nebo Havířově.