„Něco podobného jsem ve své kariéře ještě nezažila," sípala pár hodin po utkání z hotelového lůžka mladinká hokejistka, studentka prvního ročníku gymnázia v Otrokovicích.

Zdroj: Youtube

Společně s kapitánkou Hymlárovou totiž bezprostředně po utkání skončila na ošetřovně, respektive v nemocnici.

„Dvě hodiny jsem strávila na ošetřovně, kde jsem dostala nějaké injekce a kapačku proti bolesti. Kromě toho, že jsem byla celá obouchaná, se mi motala hlava," popsala svůj stav odchovankyně zlínského hokeje.

„Už jsem ale v rámci možností dobrá, ovšem musím stále ležet a odpočívat, jsem pod kontrolou realizačního týmu i spoluhráček. Chtěla bych spát, ale nejde to, jsem zesláblá, a tak se jen převaluji nebo se dívám na filmy. Vůbec netuším, zda se do zápasu s Finskem dám dohromady. Uvidím, co v pátek řekne doktor," řekla exkluzivně pro Deník Mlýnková, hráčka dorosteneckého výběru Vsetína a v kategorii žen hájící barvy pražské Slavie.

„Kvůli škole a dojíždění ale trénuji ve Zlíně," upřesnila.

Pamatujete si, co se událo a proč?

To ano. Zápas byl od začátku vyhrocený, od Rusek plný neférových střetů a zákroků. Šarvátce předcházela situace před bránou, kdy ruská kapitánka šla do mé spoluhráčky zezadu. Chtěla jsem se jí jen zastat a odstavit kapitánku. Když jsem odjížděla pryč, vyhlédla si mě a začala se mnou třepat. Já se vůbec nechtěla bít, ale v jejím sevření jsem neměla vůbec šanci. Poté mě totálně otřesenou a dezorientovanou odtáhli na střídačku.

Co rodiče v hledišti? Báli se o vás moc?

Asi ano, na druhou stranu hned z ošetřovny je šla uklidnit Blanka Škodová. Pak jsem je po telefonu uklidnila i já, že je vše dobré, nikdo nevyšiloval. Naopak byli v klidu.

Kdy jste naposledy zažila v ženském hokeji bitku?

Nikdy, to je v ženském hokeji téměř nemyslitelné!

Takže jste se nikdy předtím na ledě neprala?

Tak v chlapeckých soutěžích občas dojde k pošťuchování, ale nikdy to není nic vážného!

Jak hodnotíte zpětně duel s Ruskem (0:2)? Mohly jste je porazit?

Rozhodně jsme na ně měly. V první třetině jsme byly lepší, bohužel následný výpadek náš připravil o možnost bojovat o medaili. I přese všechno, co se stalo, se nemůžeme vymlouvat na rozhodčí. Jsou to také jen lidé, utkání se jim opravdu moc nepovedlo, ale hlavní důvod byla naše špatná koncovka. Ta nás tíží už delší čas – někdy více, jindy zase méně. Nyní byla proti výborná ruská brankářka.

Nyní vás čeká zápas „jen" o 5. místo. Dají se Finky porazit?

Určitě, na Finky máme, porazili jsme je už ve skupině. Když budeme hrát svou hru, věřím v úspěch. A je jedno, jestli se mnou či beze mne.

V pátek od 16 hodin se v rámci semifinále v PSG Aréně střetne Kanada se Švédskem, v sobotu od 19 hodin je zde pak na programu finále. Kdo podle vás vyhraje titul?

Nepochybuji, že se utkají Kanada s USA a pak ať uspěje lepší. Nikomu konkrétnímu nefandím. (úsměv)

Máte nějaký hokejový sen?

Ráda bych si zahrála v zahraničí a v národním dresu na olympiádě. Uvidíme, co bude, zatím to neřeším.

Za zákeřné fauly Rusko zaplatí

Přerov – Ve čtvrtfinále MS hokejistek do 18 let v Přerově mezi Češkami a Ruskem létaly vzduchem pěsti. Na nečestnou hru soupeřek a špatné posuzování zákroků si český realizační tým stěžoval hned po zápase, stejně jako podal protest. S postihem ale naše výprava rozhodně spokojena není. Bratiščevová a Pirogová sice dostaly stop jen na jeden zápas.

Kapitánka Klára Hymlárová skončila po útoku do oblasti hlavy v nemocnici, otřesená a otlučená Natálie Mlýnková zase po několika pěstních úderech soupeřky skoro zkolabovala v útrobách arény. „Hymlárová jela večer do nemocnice, Mlýnkovou jsme do nemocnice nevezli, protože ta už tam byla předevčírem a prošla i CT vyšetřením. Tím, jak byla nyní napadená, se její stav výrazně zhoršil, ale zvládli jsme to sami tady," uvedl lékař týmu Radim Jünger. (něm)