„HC Oceláři Třinec a HC Verva Litvínov se dohodli na odložení zápasu 50. kola TELH ze závažných důvodů, které nyní klubu nepřísluší zveřejňovat. Společně nyní hledají náhradní termín k dohrání zápasu,“ stálo na oficiálních stránkách obou klubů, když se nedlouho před stanoveným začátkem rozhodlo, že hrát se nebude.

Ilustrační foto.
Třinecké železárny jsou proti tvrzení, že se v průmyslových firmách šíří covid

V sestavě Ocelářů zveřejněné asi hodinu před prvním vhazováním byly dvě výrazné změny. Po prodělaném koronaviru se vrátil reprezentační útočník Michael Špaček, na soupisce ale naopak chyběl kapitán Petr Vrána. Jak se nakonec ukázalo, celá věc se týkala druhého jmenovaného, jehož žena chtěla zachránit psa. Klub však informaci nepotvrdil.

Podle České televize se hráči obou týmů asi půl hodiny před utkáním místo nástupu na led na rozbruslení začali svlékat z výstroje. Do haly následně narychlo dorazili i hráči Třince, kteří neměli nastoupit a pak všichni nasedli do klubového autobusu a opustili Werk Arénu. „Hráči a realizační tým Třince jsou v pořádku, ale událost je mimořádně citlivá," napsal na svém Twitteru šéfkomentátor České televize Robert Záruba.

„S ohledem na okolnosti výjimečně chápu zdrženlivost klubu ohledně podrobností. V tomto případě budeme plně respektovat volbu klubu, jak a kdy bude o důvodu odkladu dnešního utkání informovat," dodal dále Záruba.

Vzhledem k faktu, že v neděli končí základní část české nejvyšší soutěže, mělo by k odehrání zápasu dojít ve středu či ve čtvrtek. Poslední dvě kola mají totiž s ohledem na regulérnost soutěže stanovené stejné datum i čas všech utkání.

Třinec je nyní v tabulce se zápasem k dobru druhý o dva body za Spartou a bojuje o Prezidentský pohár. Litvínov má jistotu, že příští středu začne předkolo play-off.

Sdílená kola ve Frýdku-Místku.
Sdílená kola se vracejí do Frýdku-Místku. Propojí okolní obce i Ostravu

Tragédie

K tragédii na Slezské Hartě došlo v úterý 2. března krátce po poledni. Podle oficiálních zpráv v Nové Pláni utonula žena, která šla na procházku k přehradě, aby vyvenčila dva psy. Když jesen ze psů vběhl na led, a nebylo možné ho přivolat, šla za ním a probořila se. Na místě zasahovali hasiči, potápěči i záchranářský vrtulník. Podařilo se jim zachránit psa, který spadl do vody, ale pětatřicetiletá žena zahynula.