Ten je totiž v extraligové Kometě Brno na hostování z Pardubic. A jelikož Vrchlabí je partnerským klubem Dynama, Kacetl nemohl proti pondělnímu soupeři Přerova hrát. Pardubice totiž do hostovacích lístků zanesly, že v případě startu gólmana v nižší soutěži se nesmí jednat o utkání proti Vrchlabí.

„Velmi nás to mrzí. V současné těžké době, kdy se řeší překládání zápasů a řada dalších věcí, se tato podmínka a dohoda mezi Pardubicemi a Kometou opomenula,“ přiznal sportovní manažer Zubrů Pavel Hanák.

Tuto podmínku však v nesestupové soutěži Hanák prý považuje za absurdní.

„Spousta klubů bojuje s existenčními problémy, řeší se fungování sportu v republice a mnohem zásadnější věci, než je zakazovat hráčům nastoupit proti své farmě. Je to nešťastné řešení. Pevně věřím, že nás ztracený bod nijak neovlivní a budeme bojovat o další,“ dodal manažer.

Pravdou je, že o podmínce, jak se zdá, nevěděli ani ve Vrchlabí. To si rádo cenný triumf v Přerově vybojovalo na ledě.

„My jsme o žádné takové podmínce neměli ani tušení, takže nás to velice překvapilo, když nám hned po zápase volali lidé z Pardubic a informovali nás o této skutečnosti. Je dobře, že jsme ten zápas vyhráli i na ledě a pro Přerov to znamená ztrátu pouze jednoho bodu. Vždy je lepší, když se rozhoduje na ledě a ne u zeleného stolu,“ uvedl v oficiálním prohlášení klubu sportovní manažer Vrchlabí Jiří Jakubec.

Hokejisté Přerova (v modrém) proti Vrchlabí. Hrálo se poprvé před prázdnými tribunami.
Obrat se bez diváků nekonal. Zubři brali s Vrchlabím bod