„Už při přípravě jsme kluky připravovali na to, že Kadaň změnila trenéra i styl hry. Že to zkrátka nebude takové utkání, jako na jejím ledě. To se jednoznačně potvrdilo,“ přiznal trenér Přerova Kamil Přecechtěl, že opakování vysoké výhry 9:1 z Kadaně rozhodně neočekával.

Středeční duel přitom začali domácí nejlépe, jak mohli. A vlastně tam, kde proti Prostějovu skončili. Karel Plášek předložil Tomáši Sýkorovi, který už ve 4. minutě otevřel skóre utkání.

Karel Plášek
Přerovský oslavenec Plášek: Jsem rád, že si na dědka vzpomněli

„Chmelda (Lukáš Chmelíř, pozn. red.) dal nádherný pas na Karla, který skvěle počkal na nahrávku na mě, a já jsem to jenom zametl, takže klobouk dolů před kluky,“ chválil spoluhráče Sýkora. Přerovský kapitán navázal na trefu proti Jestřábům, góly potřeboval jako sůl.

Zubři pak sice dobře vkročili i do prostředního dějství, když jednu z přesilovek díky teči Novotného střely zužitkoval Milan Procházka. Ihned poté ovšem domácí jako by polevili v koncentraci a nadvakrát nechali před Šimbochem v obrovské šanci Martina Šťovíčka, který druhou nabídku využil.

Bylo to zase jen o gól a do té doby bezzubá Kadaň začala ukazovat tesáky. Ve třetí třetině musel několikrát odmítnout vyrovnání výborný Šimboch, ani Zubři své šance nevyužili. Při závěrečné hře Trhačů bez brankáře pak puk skončil centimetry vedle domácí klece, stav 2:1 už se neměnil.

„Další věcí je, že na klucích už je vidět i únava. Týmy, co sem přijedou, trošičku víc brání a jsou hůř k poražení. Naštěstí se to klukům povedlo a já před nimi musím smeknout, protože si myslím, že teď hrají maximum toho, na co teď mají a bojují,“ uzavřel Kamil Přecechtěl.

Motor porazil v sobotu Přerov 3:0.
Zubři na Motor nevyzráli podvanácté v řadě. Opět nedali ani gól

HC Zubr Přerov – SK Trhači Kadaň 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Sýkora (Plášek, Chmelíř), 25. Procházka (Novotný) – 26. Šťovíček.
Rozhodčí: Čech, Skopal – Bryška, Bubela. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 1620.

Přerov: Šimboch – Chmelíř, Malina, Novotný, Čáp, Zbořil, Pala – Plášek, Sýkora, M. Kratochvíl – Procházka, Pšurný, Fořt – Koblar, Berger, Dvořák – Goiš, Šlahař, Václavek. Trenéři: Kamil Přecechtěl, Petr Dočkal.

Kadaň: Dvořák – Trefný, Černý, Blaha, Hlaváček, Cestr, Kadeřávek – Havel, Hejcman, Tůma – Šťovíček, Kůs, Chrpa – Szathmáry, Rob, Dufek – Krejčiřík, Tupý, Kohút. Trenéři: Jiří Čelanský, Miroslav Buchal.