„Smůla v tom je celou dobu. Jsem přesvědčený, že na to hokejově máme. Já z tohoto týmu cítím, že je neskutečně silný. Příště musíme začít od začátku, vést pět nula, nic jiného asi nevymyslíme," hlásí sedmadvacetiletý forvard před středečním domácím zápasem s Litoměřicemi.

Cítíte na sobě nějakou deku?

Strašně moc chceme, každý pro to dělá víc než sto procent. Člověk asi když moc chce, tak to nejde. Nezbývá než vylepšit koncovku.

Hlavním problémem je produktivita?

Přesně tak. My už se o tom bavíme dlouho, trénujeme to, řekl bych, že i dáváme góly. Myslím, že nejsme jediný mančaft, který to v této soutěži trápí. My máme na to, abychom ty zápasy ubojovali třeba o gól.

Teď z jiného soudku. Čtenáři vás během ledna zvolili Zubrem měsíce prosince. Co vy na to?

Vážím si toho. Pro mě to tady znamenalo nějakou šanci, přišel jsem sem s tím, obětovat tady tomu všechno. Takže jsem rád, že se ten začátek nějak povedl a byl bych rád, abych pokračoval a byl v týmu, který hraje play-off a něco dokázal.

Když jste přišel, mluvil jste o tom, že chcete zase najít chuť k hokeji. Našel jste ji?

Chuť do hokeje jsem měl vždycky, ale někdy je to tak, že jsou lidi, kteří se vám to snaží otrávit, nebo to prostě nejde. Chuť jsem tady určitě našel a věřím, že za měsíc se budeme bavit pozitivněji.

Vedení chce dát týmu nový impuls výměnou trenérů. Myslíte, že to byla správná volba?

Jsem tady chvíli. Pan Dočkal mi přijde jako výborný trenér, na druhou stranu těch zápasů jsme prohráli hodně a nějaký impuls se asi udělat musel. Jediné, co mě teď zajímá je, abych se soustředil sám na sebe a abych tomu týmu odevzdával co nejvíc.

Nový trenér Přecechtěl je u týmu teprve chvíli, přesto, nastínil vám už nějakou vizi?

Přišel s tím, že jsme nepříjemné mužstvo, kterého se většina týmů v soutěži bojí a nerada s ním hraje. Že toho není zas tolik co měnit. Je to v hlavách, aby začaly zase fungovat věci, které fungovaly, a my začali vyhrávat. Já mám pocit, že jsme žádný zápas neodehráli tragicky. Pořád nám chybí kousek.

Zubři měsíce:

září – Vlastimil Dostálek

říjen – Jakub Ferenc

listopad – Rostislav Šnajnar

prosinec – Jan Berger