Veterán Karel Plášek je zdravý, po zhruba pěti týdnech na marodce v pátek poprvé nastoupil do soutěžního utkání.

Zrovna však v momentě, kdy jeho sedmnáctiletý syn nemohl kvůli zranění naskočit do hry.

Je ale velmi pravděpodobné, že do čtvrtečního utkání proti Litoměřicím se Karel Plášek mladší dá do pořádku.

Velká premiéra by se tak navíc mohla odehrát na domácím ledě v Přerově.

„Mrzí mě, že se nám ta zranění teď trošku střídají. Ale to je hokej. Doufám, že to nějak dopadne,“ usmíval se po utkání s Benátkami, v němž pomohl k výhře 4:3 asistencí, starší z Plášků.

A ono by to dopadnout mohlo už brzy.

„Je to taky na domluvě s Kometou. Měl vyvrtnutý kotník jako já, máme to v rodině. Ale už se uzdravuje a myslím, že za dva nebo tři dny bude dobrý. Tak snad se s Brnem domluví a uskuteční se to, doufám, že ano,“ přeje si čtyřiačtyřicetiletý útočník.

U břehů řeky Bečvy v Přerově se sešly na Nový rok vpodvečer tisíce lidí. Novoročního ohňostroje se ale kvůli technické závadě nedočkali.
Novoroční ohňostroj Přerovany nepřivítal. Zradila technika
Silvestrovská show otužilců v Přerově
VIDEO: Show otužilců bavila tisíce Přerovanů


Od pátečního duelu do toho dalšího zbývalo dní šest. Pokud tedy Kometa svolí, mohlo by k velké události pro každého fanouška přerovského hokeje dojít už ve čtvrtek, kdy od 18 hodin Zubři přivítají Litoměřice.

Ledaže by kmenový klub Pláška mladšího raději nechal svůj velký talent ve stejnou dobu rozehrát v Jihlavě, kde má hrát juniorka Komety.

Aby v Brně dali povolení k naplnění nevídané souhry, by si přerovští příznivci přáli také proto, že sedmnáctiletý forvard zatím předváděl výtečné výkony. V pěti zápasech se trefil třikrát a potěšil také svého tátu.

„Líbil se mi. Na to, že začíná, hrál dobře. Měl štěstí, že dostával takové příležitosti, za to jsem samozřejmě rád,“ prozradil hrdý otec s tím, že stejné geny jdou asi nejvíc rozpoznat díky bruslení.

Růžová jízda. Hokejisté HC Zubr Přerov přivítali ve speciálních růžových dresech Karlovy Vary. Stejně jako před dvěma lety podpoří organizaci Mamma HELP, která pomáhá ženám s rakovinou prsu
Růžoví Zubři dostali od Varů rekordní nadílku. Na rozhodčího létaly piva