Po třech zápasech za brněnskou Kometu v extralize si za mateřské Zubry zahraje syn přerovské ikony – Karel Plášek mladší.

Jedinou vadou na kráse je fakt, že jeho táta je aktuálně na marodce, i tak ale bude radost sledovat ve žlutomodrém dresu jeden z největších talentů přerovského hokeje.

„Těším se strašně moc, vrátím se zpátky do Přerova. Mrzí mě, že taťka se zranil, ale doufám, že si spolu ještě zahrajeme. Navíc první zápas a hned derby, co víc si přát,“ usmívá se sedmnáctiletý mládežnický reprezentant.

Zdeněk Čáp
Kluci, kteří tolik nehráli, chytli šanci za pačesy, říká bek Čáp


Jeho start v dresu Přerova se pozorným fanouškům v poslední době mohl zdát, jak se říká, na spadnutí. V této sezoně dostal již třikrát šanci v extralize, zahrál si i v posledních dvou duelech Komety – v Olomouci a doma s Litvínovem.

„Myslím, že zkušenosti z mužského hokeje by mi mohly pomoct, snad to tak bude,“ přeje si mladý útočník, který by měl v bitvě o Hanou nastoupit po boku Romana Pšurného a Milana Procházky.

A nemělo by zůstat jen u derby s Prostějovem.

„Podařilo se nám dotáhnout jeho střídavý start z Komety, teď tady bude nějaký čas působit, uvidíme, jak dlouho to bude. Je to pro nás taková srdeční záležitost, už vzhledem k tomu, že by si mohl zahrát se svým tátou,“ prozradil sportovní manažer HC Zubr Přerov Pavel Hanák.

Hokejisté HC Zubr Přerov (v modrém) proti Motoru České Budějovice
Nové tváře pomohly Zubrům konečně utnout nadvládu Motoru


Nezbývá než čekat hlavně na uzdravení čtyřiačtyřicetiletého veterána. A také na to, jak budou v Brně ochotní směrem k půjčování mladičkého Pláška Přerovanům.

„Jsme moc rádi, že ho tady máme, i pro fanoušky to bude zážitek. Jak dlouho u nás bude, to záleží spíš na Kometě. Věřím, že se to povede a s tátou si zahraje, ale bude to záviset taky na zranění staršího Karla. Bylo by to super, ale teď zatím nevíme,“ nechtěl Pavel Hanák spekulovat.

Ochota ze strany Komety, aby Plášek mladší v Přerově působil, je na místě.

„Domluvili jsme se bez problémů. Karel má herně na extraligu a měl by ji hrát. Teď si ji zkusil a jevil se v těch zápasech velice dobře. Pro Kometu je dobře, že bude hrát mezi muži, i zápasy ve WSM lize jej zase mohou posunout dál,“ uzavřel sportovní manažer a vedoucí přerovského A-týmu.

Karel Plášek mladší v dresu reprezentace do 17 let
Plášek mladší debutoval v extralize. Blíží se souhra otce se synem?