V úterý tak led MEO Arény brázdila asi třicítka potenciálních Zubříků, ale i Zubřic.

„Čekali jsme dnes trošičku menší zájem, protože se ta akce koná už potřetí. Ale přišlo skoro stejně dětí jako minule. Jsme příjemně překvapeni,“ pochvaloval si hlavní trenér přípravky HC Zubr Přerov Karel Kundrátek.

Někteří tak za pomocí chodítek dělali své první krůčky na bruslích, jiní už si zkusili, jaké to je, zahrát si s pukem, hokejkou a třeba i vystřelit na brankáře z řad starších pomocníků od mládeže Zubrů.

„Cílem je dostat děti na zimák a ukázat jim, jaký je hokej sport. Rodiče zase vidí, do jakého prostředí mohou své dítě zapsat. Máme tady přípravku, na ledě je okolo deseti trenérů, jsou to profesionálové, kteří vědí, co dělat,“ popisoval Karel Kundrátek.

Přerovský primátor Vladimír Puchalský (Společně pro Přerov) v září 2017
Primátor Přerova píše ministrovi kvůli dostavbě D1. Není to poprvé


Kolem ledního hokeje se hlavně v poslední době šíří řada mýtů o tom, jak je finančně náročné „vychovat“ profesionálního hokejistu. Každý sport ale něco stojí a hokejové začátky nejsou nijak zvlášť drahé.

„První dvě nebo tři sezony hokej stojí měsíčně dvě stě padesát korun. Potom je to od čtyř set padesáti do osmi set korun, plus výstroj. Není to až tak finančně náročný sport, jak se povídá. Hokejová výstroj se dá pořídit okolo dvou nebo tří tisíc,“ prozradil Kundrátek.

Kromě nevšedního zážitku si děti ze stadionu odnesly i dárek v podobě reprezentačního dresu, některé z nich se přidají k přerovským hokejovým nadějím. A kdo ví, třeba díky Týdnu hokeje Zubři vychovají dalšího reprezentanta, třeba jako synovce Karla Kundrátka Tomáše, který v únoru nebude chybět na olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu.

Ilustrační foto
Sportovní ples se ponese v duchu Olympijských her