Kdy jindy by ale jeden z tahounů zubří ofenzivy měl prolomit smůlu než dnes.

Do Přerova totiž dorazí Havířov, tedy Sikorova srdeční záležitost, klub, který jej hokejově vychoval, a kde ještě vloni působil. Na další sezonu se však s Azetem nedohodl na podmínkách smlouvy a vrátil se na Hanou.

„Kdybych dal konečně gól, byla by to taková třešnička na dortu,“ usmíval se před atraktivní bitvou, která v MEO Aréně startuje již úderem dnešní 18. hodiny.

Marku, ještě se vraťme k utkání v Kladně. Kde jste ještě vzali morální síly ve třetí třetině za stavu 0:4 na takovou stíhací jízdu, že jste skóre stáhli na rozdíl jediné branky?
V týmu určitě je charakter i síla. Spíš jsme nezachytili jejich začátek, kdy na nás nastoupili. Pak už jsme hru zlepšovali a vraceli se k tomu, co nás zdobilo v předešlých zápasech. Už ale bylo pozdě, pohlídali si to, i když se štěstím. To už bychom chtěli asi moc. Ale šli jsme za tím ve třetí třetině dobře, na to musíme navázat proti Havířovu.

Vnímal jste občas pískot na kladenském stadionu? Někteří fanoušci vám asi nikdy neodpustí vaši poslední návštěvu Kladna a zákrok na Jaromíra Jágra…
Soustředím se na zápas, ale samozřejmě jsem něco slyšel. Ale kladenští fanoušci byli slušní, v pohodě.

V hokejové Chance lize Kladno (v modrém) přehrálo Přerov
Kladno bez Jágra vedlo už 4:0, přesto ještě Zubři sahali po bodech!



Hned po pár vteřinách jste měl velkou šanci ke skórování, co se tam stalo?
Valenťák mě tam parádně našel do prázdné, místo toho, abych střílel, jsem vymýšlel ještě nahrávku, to byla blbost. Okamžitě jsem dostal druhou šanci, když se mi pak puk vrátil, ale trefil jsem jen bránu z boku. Zatím mi to tam nepadá, doufám, že se to zlepší, protože potřebuji pomoct týmu i takhle.

V přípravě jste góly dával, tak co se stalo se startem soutěže?
Asi jsem to přepálil v tom srpnu zbytečně (směje se). Šance si vytváříme, jsou to tutovky, ale moc to tam nepadá, hlavně mně. Doufám, že se to otočí, ale hlavně, ať vyhráváme.

Třeba se trefíte teď proti Havířovu, to pro vás musí být ještě větší motivace, je to tak?
Motivace je stejná. Samozřejmě tam jezdím každý den, s klukama jsem v kontaktu, v tomhle to bude jiné. Děláme si nějaké srandičky, ale pak přijde zápas a bude to zase jako proti komukoliv jinému. Já doufám, že vyhrajeme, kdybych dal gól, tak by to byla taková třešnička na dortu.

Havířov chvíli vedl Chance ligu, v čem je jeho síla?
Byl jsem se na ně podívat jednou. Výborně bruslí, hrají poctivý hokej, mají to založené na zodpovědné hře. Ta liga je teď hodně vyrovnaná, první může být průběžně kdokoliv, když se tak dívám na výsledky, tak vyhrává každý s každým. Uvidíme, jestli se to zlomí, nebo to takto bude pokračovat. Ale očekávám letos opravdu vyrovnaný ročník.

Co bude na Azet podle vás platit?
Dát o gól víc (směje se). Musíme být důraznější, připraveni na jejich poctivou hru, být chytřejší, pak můžeme být úspěšní.