Co přesně tedy vlastně vedlo ke konci Lubomíra Svobody coby generálního manažera klubu?

Tak jak jsme konstatovali, rozešli jsme se po vzájemné dohodě. Je vcelku běžné, že se v hokejovém prostředí lidé mění. Souvisí to i s připravovanou změnou organizační struktury klubu, ve které už nebude pozice generálního manažera. Budeme posilovat sportovní úsek A-týmu. Musím říct, že Luboš Svoboda tady odvedl kus dobré práce, zejména, co se týče postupu do první ligy. Zaslouží si poděkování. Ta cesta k další spolupráci se už ale prostě nenašla.

O jeho odchodu bylo jasno po zasedání představenstva, to o tom tedy rozhodlo?

Představenstvo jen vzalo na vědomí, že ukončujeme vzájemnou spolupráci a schválilo její ukončení.

Je možné, že Lubomír Svoboda bude nějakým způsobem i nadále působit v rámci klubu?

Nikdy neříkej nikdy. Jak jsem řekl, bude se měnit struktura klubu, budeme přebírat jednotlivé aktivity a zodpovědnosti. Teď s ním ale žádná reálná jednání neprobíhají.

Jednání probíhají, ještě ale nejsme dohodnutí

Nyní tedy hledáte sportovního manažera. Jak to vypadá, probíhají nějaká jednání?

Ano, probíhají. Chceme, aby to byl někdo místní, úplně nejlépe někdo, kdo už dnes v klubu pracuje. Ještě ale nejsme dohodnutí.

Co přesně od pozice sportovního manažera očekáváte?

Je to vytipovávání jednotlivých hráčů do naší kabiny, jednání s kluby, určitě chceme někoho s kontakty na extraligové týmy, už kvůli hostování mladých hráčů. Dále také od něj očekáváme podporu v oblasti sportovní legislativy. Náš marketingový manažer by pak měl mít na starosti chod klubu, tedy co se týče domácích zápasů a klubu jako takového. Já to budu zastřešovat z pozice jednatele.

To vzhledem k vašemu pracovnímu vytížení asi bude velice náročné…

Časově to bude náročné, já každopádně doufám, že si vyberu kvalitní lidi, kteří budou samostatní a ten čas, který budu potřebovat pro hokej, nebude tak rozsáhlý, jako je dnes.

Chceme se nadále soustředit na přerovské hráče

Nebojíte se, že s odchodem Lubomíra Svobody mohou mít problém i někteří sponzoři?

Já předpokládám, že většina z nich to dělá pro přerovský hokej. Samozřejmě chci za těmito sponzory osobně jít a vysvětlit jim situaci. Požádat je o to, aby nadále pokračovali v podpoře přerovského hokeje, protože si myslím, že ta cesta je nastavená dobře, chceme se nadále soustředit na přerovské hráče a místní prostředí, tohle se měnit určitě nebude.

Co vás tedy ve vedení klubu čeká v nejbližší době?

Hlavně nás teď čeká podepisování kontraktů s hráči. Nyní to byl Kuba Ferenc, přibudou další tak, aby ten kádr, který bude začínat letní přípravu, byl nějakým způsobem určen a konsolidován. Překvapení už nás snad žádné nečeká (usmívá se). S kostrou týmu chceme smlouvy uzavřít v průběhu následujících 2 týdnů.