„Škoda že postup nepřišel před deseti lety, když mi bylo dvacet," řekl s úsměvem pro klubový web. Ve svých třiceti letech asi rozhodování o podpisu prvoligové smlouvy neměl vůbec jednoduché. Práce však šla nakonec stranou.

„Když už jsme si řekli, že chceme postoupit, tak jsem od toho nechtěl utíkat. Rozhodování bylo těžké, ale nakonec jsem se domluvil s klubem, že zůstanu. Budu se snažit pomoct, abychom hráli co nejlépe," uvedl dále Pala.

Zkušenosti s první ligou má, poprvé do ní naskočil v sezoně 2004/2005 v dresu Havířova. Do druhé nejvyšší soutěže nahlédl i v dresu Šumperku a Olomouce, jasně nejvíc toho ale přerovský srdcař odehrál za Zubry. Nyní se již těší na první ligu ve městě, které jej hokejově vychovalo.

„Druhou ligu jsem tady hrál deset let, co jsem se vrátil z Havířova. Nikdy bych neřekl, že to dojde až tak daleko. Nechci říct, že začátky byly hrozné, ale rok od roku se to tady všechno postupně zvedalo a došlo to až do té první ligy. Pro Přerov je to skvělé. Celé město, fanoušci, ale i všichni lidé, kteří se kolem hokeje tady pohybovali nebo pohybují, si tu první ligu jednoznačně zaslouží," má jasno obránce s jedovatou střelou.

„Věřím, že v první lize budeme sbírat body a s těmi nejsilnějšími soupeři odehrajeme důstojné partie," doufá Pala před blížícím se startem mistrovských zápasů.

Nyní však Přerovany čeká ještě pět přípravných duelů. Ten první již v pátek na ledě odvěkého rivala – Prostějova. Ten během léta výrazně posiluje, jak na to zareaguje Dočkalova, Kudělkova a Kočarova družina?