Danieli, máte za sebou první zápas série, jak to hodnotíte?

Myslím, že jsme začali celkem dobře. Zpočátku se hrálo opatrně, posléze jsme si už vytvořili nějaké šance a dali také dva góly. Do stavu tři nula se nám vedlo, pak jsem dostali zbytečný gól v oslabení a soupeře tak vrátili zpět do hry. Zcela z nepochopitelných důvodů chtěli hrát hokej nahoru, dolů jako kdybychom snad chtěli vyhrát snad 10:1. Karviná začala hrát na dlouhé přihrávky, na což jsme nebyli až tak připraveni a trošku nám to dělalo problémy. Dostali jsme se do útlumu, ale v závěru i díky bojovnosti jsme zápas dovedli do vítězného konce. Je to určitě cennější, než kdybychom vyhráli 10:1.

Splnily se papírové předpoklady, že právě lajna Marka Ivana bude velkým nebezpečím…

Je to tak no… (s úsměvem). Říkali jsme si, že má formu a bohužel to na ledě potvrdil. Dal nám dva góly, klobouk dolů před ním. Musíme se na něj lépe připravit…

Loni vás Karviná v semifinále vyřadila, máte tedy o zvýšenou motivaci postaráno?

Samozřejmě… bavili jsme se o tom s klukama v šatně. Víme o tom… jsme si vědomi jejich kvalit, ale vzhledem k tomu, že chceme jít v play off dál, tak je musíme zkrátka porazit. Pro postup uděláme maximum.

Osobně jste se vrátil na led po delší pauze. Pociťujete nějaký deficit?

Já už ani nevím (smích)… V různých intervalech jsem byl tři týdny mimo a na fyzičce se to vždy projeví. Těch zranění a nemocí jsem si už snad vybral dost. Doufám, že je to všechno za mnou. Cítil jsem se už lépe, bylo to také dáno tím, že se vyhrálo.

Nyní se přesouváte na led Karviné, bude to úplně jiný zápas?

Celá série bude vyrovnaná. Je znát, že v semifinále jsou celky, které jsou kvalitou srovnatelné. Rozhodnou maličkosti. Musíme se vyvarovat chyb a dobře se na zápas připravit. Důležité bude hrát pozorně z obrany a připravit se na brejky.