V paměti Milanu Procházkovi utkvěla hlavně vítězná série předkola play-off z předminulé sezony, na svůj do té doby nejlepší individuální výkon z bitvy o Hanou, kdy při domácí výhře 5:0 v prosinci roku 2016 vstřelil dva góly, si ani nevzpomněl.

Jinak tomu nejspíš bude po středečním utkání 5. kola Chance ligy. Jestřáby totiž sestřelil hattrickem a potvrdil, že mu to proti nim zkrátka „lepí“.

„Samozřejmě, že jsem za to rád, ale pro nás jsou důležité ty tři body, je jedno, kdo ty góly dá,“ usmíval se po utkání.

Při první brance využil dobrého napadání Pláška s Pšurným, sám nekompromisně zavěsil do odkrytého růžku Neužilovy klece. Druhý gól zaznamenal v přesilovce po šikovné teči Pšurného střely. Hattrick pak uzavřel bez větší námahy, po krásné kombinaci při avizované výhodě.

„Celkem jsme je tam zavřeli, byli jsme v šesti a Prostějováci už neměli síly. Hodili jsme si to tam, najel jsem si do volného prostoru, Jirka Goiš mi to krásně dal do prázdné branky, to nešlo nedat,“ smekl Procházka před přihrávkou spoluhráče.

Na svůj předchozí hattrick nezapomněl. „Jo, to bylo vloni ve 2. kole proti Kadani,“ odpověděl okamžitě. Na tuhle parádu ale bude vzpomínat s ještě větším elánem.

Hokejisté Prostějova (v černém) v hanáckém derby proti Přerovu
První derby pro Zubry! Výhru v Prostějově zařídil hattrickem Procházka

ZUBŘI V POSLEDNÍCH DERBY JASNĚ VLÁDNOU

„Oproti minulému zápasu jsme začali dobře a ty góly nám pomohly, utkání se pak od toho odvíjelo. Prostějov tlačil, zachytal nám gólman a měli jsme i trošku štěstí, že jim tam nic nespadlo. Pak už jsme ten zápas zvládli líp,“ zhodnotil jednačtyřicetiletý forvard až nečekaně hladkou výhru.

Zubři se minimálně v posledních sezonách mohou nazývat prvoligovými vládci Hané. Ze sedmnácti utkání po návratu do druhé nejvyšší soutěže vyhráli jedenáct. Z posledních deseti duelů, kdy už tým vedl do boje exprostějovký trenér Kamil Přecechtěl, dokonce Přerov zvítězil osmkrát! To je pro Jestřáby a trenéra Jiřího Vykoukala rozhodně důvod k zamyšlení.


Milan Procházka proti Prostějovu:
17 utkání, 9 gólů, 6 asistencí = 15 bodů