Ti na svého oblíbence nezapomněli a k narozeninám mu zazpívali.

„Jsem rád, že si vzpomněli na starého dědka. Musím jim poděkovat,“ vzkázal přerovským příznivcům Plášek, který v derby asistoval u obou branek Zubrů.

„Nebylo to o mě, ale o celé lajně. Góly jsme doteď nedostávali, ale ani nedávali. Dneska nám to tam spadlo dvakrát,“ těšilo Pláška.

Ten nejprve pomohl k vedoucímu gólu, když jeho střelu dorazil do branky soupeře Šlahař. Ve druhé třetině pak nahrál Sýkorovi před prázdnou bránu při přečíslení.

„Už jsme se Sejkem staří páprdové, tak doufám, že to bude pokračovat,“ smál se po zápase velezkušený útočník.

I díky němu tak Zubři prolomili výsledkové trápení. Čtyřzápasovou sérii porážek Přerov ukončil v nejlepší možnou chvíli.

Rondely v centru Přerova jsou po opravě už průjezdné
Sláva! Rondely v Přerově už jsou průjezdné

„Jsem šťastný, že se ta série zlomila a že jsme udělali divákům radost. Vyhrát s Prostějovem, navíc u nich, to potěší,“ neskrýval radost Plášek.

Ten i při svých bohatých zkušenostech vnímá výjimečnou atmosférou derby zápasů s Prostějovem.

„Je to vždycky takové vyhecovanější a přijde více lidí. I z Přerova tady bylo hodně, tak jsme si to užívali. Ty poslední čtyři zápasy jsme nemohli dát gól, i když jsme nehráli špatně. V derby nám to tam dvakrát spadlo a pak to udrželi i díky Šimbimu, který chytal skvěle,“ vysekl Plášek pochvalu přerovskému brankáři.

Juraj Šimboch podržel tým jak při častých oslabeních, tak i v závěru, kdy Prostějov hrál při vyloučení Novotného 6 na 4.

„Kluci tam skákali po hubě, abychom to uhráli. Bylo to super. Ubráněné oslabení vás vždycky povzbudí, ještě ale potřebujeme dát i něco my z přesilovek,“ pronesl Plášek.

Prostějovští hokejisté (v červeném) prohráli v derby s Přerovem 1:2
Derby opět ovládl Přerov. Výhru hostů řídil oslavenec Plášek